Ihana iltapala

tomaattimozzarella_halopieni_lily 1.jpg

Evakkokodin järjesteleminen on varastanut yllättävän paljon enemmän aikaa kuin olin ajatellut. Muutama ilta sitten oli ensimmäinen rauhallinen hetki, jolloin oli jopa aikaa valmistaa ruokaa. Viileän elokuisen illan lämmittäjäksi valmistimme mieheni kanssa paahdettuja tomaatteja, jotka saivat hykertelemään yksinkertaisuudellaan.

tomaattimozzarella_halopieni_lily 2.jpg

Tällaisina väliaikaisina kaaoksen hetkinä on erityisen kiitollinen siitä, että täällä Lilyssä on upeita kollegoita tarjoilemassa maailman parasta (ja helpointa) ruokainspiraatiota. Tällä kertaa syvä kiitos ja kumarrus kallistuu Turun suuntaan valloittavalle Suville ja hänen upealle blogillensa. Paahdetut kesätomaatit, tulitte elämääni kuin tilauksesta. Tämä oli juuri sitä arkigourmet-ruokaa, jota torstai-iltana kaipasinkin käpertyessäni uupuneena ja voipuneena evakkokodin sohvan nurkkaan. 

tomaattimozzarella_halopieni_lily 3.jpg

Paahdetut kesätomaatit kahdelle

6 isohkoa tomaattia | kokonainen valkosipuli | neitsytoliiviöljyä | tuoretta basilikaa silppuna | rouhittua mustapippuria | laadukasta hienoa suolaa | sitruunamehua | buffalomozzarellaa

Viipaloi tomaatit ja laita sopivaksi katsomasi määrä kaikkia muita ainesosia. Paista uunissa noin 200 asteessa niin kauan, kunnes tomaatit ovat mehevän kypsyneen näköisiä. Leikkaa buffalomozzarella siivuiksi ja asettele se kylmänä lämpimien tomaattisiivujen väliin. Leikkaa päälle vielä reilusti tuoretta basilikaa. Sovelsin Suvin ohjetta sen verran, että jätin reseptistä leivän kokonaan pois ja laitoin valkosipulinkynnet tomaattien kanssa uuniin.

Istu, hengähdä ja tunne makujen synergia. 

suhteet oma-elama mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.