Kuolleet lääkärit eivät valehtele.

omena.jpg

Nostan nyt esiin erään vanhan, mutta edelleen ajankohtaisen postauksen vanhan blogini kätköistä. Miksi suosia gluteenitonta ruokavaliota?-blogaukseni kommenttiosiossa käydään hyvää keskustelua gluteenin soveltuvuudesta — puolesta ja vastaan. On hyvä, että keskustelua syntyy, jatkakaa sitä edelleen, kommentoin teille kyllä takaisin aina kun ehdin koneelle. Mennään nyt kuitenkin otsikon asiaan, eli tähän postaukseen vuoden 2011 alusta:

Pari vuotta sitten luin netistä Tri Joel Wallachin seminaarien koosteen. Pari viikkoa sitten isoveljeni lähetti jutun linkin minulle sähköpostilla, hyvä niin, sillä olin unohtanut kokonaan kyseisen artikkelin olemassaolon. Tämä artikkeli on yksi niistä liikkeelle panevista jutuista, jotka ovat saaneet alunperin minut ja mieheni tekemään ruokavaliomuutoksia ja miettimään sitä kuinka tärkeä osuus omilla valinnoillamme on terveyteemme. Teksti on pitkä, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen! Wallach puhuu suorasanaisesti lääkäreistä ja siitä kuinka keinotekoisesti me ihmiset syömme aiheuttaen itse sairautemme. Koko jutun voit lukea täältä:

Kuolleet lääkärit eivät valehtele.

Wallach kertoo: 12 vuoden aikana tein 17.500 ruumiinavausta 445 eri eläinlajille ja 3.500 ihmiselle, jotka asuivat eläintarhan lähellä ja jotka altistuivat samoille ilmansaasteille. Minulle selvisi, että: Jokainen luonnollisista syistä kuoleva eläin ja ihminen kuolee ns. ravinnon puutteeseen. Tässä vielä muutama ote:

”Laboratorioeläimet tarvitsevat vähäisiä määriä seitsemää harvinaista hivenainetta. Ne kaksinkertaistavat eläinten eliniän. Sitä ei ole osoitettu vielä ihmisillä, mutta en aio odottaa 500 vuotta että lääkärit todistaisivat sen. He kiistelevät edelleen C-vitamiinin ja kalsiumin parissa. Ne eivät ole tappaneet yhtään laboratorioeläintä, päinvastoin. Ne eivät ole lääkkeitä. Nämä maametallit ovat lentimum, praseodyymi, neodyymi, samarium, jerobium, eterbium ja tulium. Täytyy olla joku syy että ne on nimetty vanhantestamentin kaupunkien mukaan.

greeen.jpg

Muistakaa että sanoin meidän tarvitsevan 90 ravintoainetta, 60 mineraalia (mineraalit ovat tärkeitä koska ne auttavat kehoa vastaanottamaan vitamiineja), 17 vitamiinia, 12 välttämätöntä aminohappoa ja kolmea välttämätöntä rasvahappoa. Meillä on onnea koska kasvit voivat valmistaa näistä useimpia. Ne ottavat hiiltä ilmasta, tekevät hiiliketjuja ja me saamme vitamiineja, aminohappoja ja rasvahappoja. Mutta sinun pitää syödä 15-25 erilaista kasvia joka päivä oikeassa suhteessa saadaksesi kaiken tämän. Teoriassa se on mahdollista mutta useimmat amerikkalaiset eivät tee sitä. Keskivertoamerikkalainen uskoo että jos hän syö joitakin perunan paloja on hän syönyt vihanneksia. Ajatelkaa mitä pidätte vihanneksina. Ihmiset tekevät niin kuin heidän lääkärinsä sanoo ja syövät vähärasvaista kalkkunanrintaa ja kaatavat päälle purkin majoneesia ja laittavat sen kahden ”Wonder-leivän” väliin. Tiedättehän tämän leivän jolla voi eristää talon ja jota voi käyttää kengänpohjallisena.

Jos tiedätte että on mahdollista saada kaiken ruoasta, tiedätte myös että on aika epätodennäköistä että niin myös tapahtuu. Jos tämä elämä on teille niin arvokas kuin omani on minulle ja minun lapsilleni, lapsenlapsilleni ja lapsenlapsenlapsilleni, niin pitäkää huoli että saatte nämä vitamiinit, mineraalit, aminohapot ja rasvahapot, muuten ette voi tulla 120-, 140-vuotiaiksi.

Minulla jotain traagista sanottavaa mitä tulee mineraaleihin. Kasvit eivät voi valmistaa mineraaleja. Näitä ei ole enää maaperässä eikä niitä ole sen tähden meidän kasveissamme. Senaatin dokumentti nro 264, 74. kongressin toisesta istunnosta sanoo että maa USAssa on tyhjennetty mineraaleista, joten kasvit eivät saa mineraaleja ja ihmiset jotka syövät näitä kasveja, kärsivät mineraalipuutteesta. Mineraalilisät ovat ainoa mahdollisuus parantaa heidät. Tämä kirjoitettiin vuonna 1936, yli 60 vuotta sitten.

Luuletteko että tilanne on parantunut sen jälkeen? Ei tietystikään. Se on tullut paljon huonommaksi. Syynä on se että lisäämme NPK:ta maahan. Typpi – fosfori – kalium. Teidän jotka eivät ole maanviljelijöitä pitää tietää että maanviljelijä saa maksun määrästä eikä laadusta. Hän ei saa maksua siitä että lisää 60 mineraalia takaisin maahan. Kestää vain 5-10 vuotta imeä maaperä tyhjiin. Joka kerta kun siitä otetaan sato, ottavat kasvit mineraaleja maaperästä. Se toimii kuin shekkitili, jos panet vain kolme dollaria ja nostat 60, mitä sitten tapahtuu? Et voi nostaa mitään, sillä shekillä ei ole katetta. Voin sanoa tämän teille meidän terveydestämme juuri nyt. Emme voi nostaa mitään terveystililtämme sillä maa on epätasapainossa. Olemme kaikki vastuussa terveydestämme siten että huolehdimme siitä että saamme mineraalimme.

Moni on kysynyt minulta mitä ihmiset tekivät sata tai tuhat vuotta sitten. Hehän eivät voineet ostaa mitään lannoitteita. Ajatelkaa egyptiläisiä ja kiinalaisia ja ihmisiä Intiassa jotka elivät suurten virtojen ympärillä. Joka vuosi joet tulvivat yli äyräittensä. Aivan samoin kuin ne tekivät Missourissa 1993. Joka kerta kun tämä tapahtui tuli mineraalipölyä vuorilta tuhansien mailien päästä. He rukoilivat kaikkia niitä jumalia joita heillä oli, veden jumalaa, virran jumalaa, kiven jumalaa ja he pyysivät, että tulva tulisi. Me pyydämme että se EI tulisi.

Kuningas Filippos, joka oli Aleksanteri Suuren isä, meni naimisiin 12-vuotiaan kuningattaren Kleopatran kanssa. Hän ei näyttänyt Elisabet Taylorilta, meikatulta ja kauniissa vaatteissa, hän oli pieni litteärintainen teini-ikäinen. Mutta Filippos nai hänet sen tähden että Kleopatra kontrolloi maailman parasta vehnää. Filippos halusi että hänen Makedonian armeijansa valloittaisi maailman hänen pojalleen Aleksanterille. Hän tarvitsi maailman parasta vehnää jotta hänen armeijansa jaksaisi marssia kahdeksan tuntia päivässä, taistella kuusi tuntia ja voittaa. Jos he söisivät puutteellista Kreikkalaista vehnää, he eivät jaksaisi mitään. He tiesivät että paras vehnä tuli Egyptistä. Tulvat antoivat sille mineraaleja. Kaikki tämä kulttuuri, kaikki arkkitehtuuri, kaikki teknologia tuli tästä maasta. Sen tähden että he olivat älykkäämpiä, sen tähden että heillä oli enemmän ravintoaineita. Toinen tapa saada mineraaleja ennen vanhaan oli mm vuoroviljely, muuttaminen uudelle maalle (paimentolaiset) tai harjoittaa laidunviljelyä. Nykyaikaisesta maanviljelystä puuttuu kaikki tämä. Alamme saada kuvan valmiiksi.”

Kuva: Britannica Kids

hyvinvointi terveys vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentit (9)
  1. Vierailija 4.7.2012 16:24: Kiitos sinulle perustellusta ja kantaaottavasta kommentistasi! Vaikutat asiantuntevalta, liittyykö kenties ammattisi jotenkin tähän? 🙂 Itse olen ajatellut tämän kirjoituksen kannustuksena terveellisiin elämäntapoihin, jotka ovat monilta hukassa (varsinkin Amerikassa, jonka kansalaisille tämä on alunperin kirjoitettu). Toisaalta kirjoitus herättää myös siihen todellisuuteen, ettei se nk. virallisesti ”terveellinen ruoka” ehkä sisälläkään kaikkea niitä ravinteita, joita luulemme sen sisältävän.

    Tarkoitus on siis postatessani ollut se, että kirjoitus herättäisi ihmiset ajattelemaan enemmän sitä mitä syövät. En ole sen kannalla, että pitäisi vetää napa täyteen pillereitä, mutta joissakin tilanteissa mahdollisimman luonnollisten vitamiinien käyttö on välttämätöntä (mm. B12-suihke vegetaristeille, mineraalit kilpirauhasen toiminnan tukemiseksi, B-vitamiinit ym. stressin aiheuttaman ravintokadon balansoimiseki jne.). Itse pyrin syömään mahdollisimman lähellä tuotettua tuoreruokaa (marjat, villiyrtit ym.), mutta täydennän arkiruokavaliotani vielä tietyillä superfoodeilla (ärsyttävä termi, tiedän). 

    Sanon suoraan, että minä en osaa ottaa kantaa valitettavasti kommentissasi nostamiisi yksityiskohtiin, mutta olen kiitollinen siitä, että toit ne täällä esille! Lisätieto on aina hyvästä. Toivottavasti keskustelu jatkuu ja artikkeliin löytyy vielä lisää näkökulmia 🙂

     

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *