Lakritsitoffee

rawlicoricetoffee_rawfudge176.jpg

Mikä olisikaan ihanampi aloitus päivälle kuin kupponen kuumaa ja muutama palanen lakritsitoffeeta siihen kaveriksi? Tämän herkullisen raakaruokareseptin erikoisuus on siinä, ettei tähän ole käytetty lainkaan mitään suoraa makeutusta. Makeuden hoitavat kotiin nimittäin kermaisen pehmeä lucuma-hedelmäjauhe ja luonnostaan makea lakritsinjuuri.

fudge_kollaasi186.jpg

Lakritsitoffee

1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna

1,5 dl lucuma-hedelmäjauhetta

1,5-2 rkl lakritsinjuurijauhetta

ripaus laadukasta suolaa (itse käytän Celtic Sea Saltia, jonka olen jauhanut hienoksi)

Sulata neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sekoita sillä välin lucuma, lakritsinjuurijauhe ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja vatkaa massa tasaiseksi.

fudge_kollaasi185.jpg

Minä tein lakritsitoffeelevyn lasiastiaan, jonka mitat ovat noin 10 cm x 15 cm. Näin toffeepaloihin sai hieman paksuutta. Vuoraa valitsemasi astia kelmulla ja kaada toffee astiaan. 

rawlicoricetoffee_rawfudge179.jpg

Anna toffeen olla pakastimessa ensin 10 minuuttia, jotta massa jähmettyy hieman. Massa on helppo leikata aavistuksen pehmeänä siisteiksi paloiksi, kun se on saanut jähmettyä hetkisen kylmässä. Siispä irroita toffee kelmuineen astiasta, leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja laita vielä 10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään loppuun. 

rawlicoricetoffee_rawfudge178.jpg

Tässä maukkaassa lakritsitoffeessa on sen verran sidosaineita, ettei se sula huoneenlämmössä. Tämän tapauksen voi siis nautiskella aivan omassa rauhassaan kupposen kera ilman pelkoa valahtamisesta. 

rawlicoricetoffee_rawfudge175.jpg

Toffeenpehmyttä keskiviikkoa kaikille!

Psst. Jos olet kuten minä, etkä pidä yhtään tavallisten lakritsikarkkien mausta, kokeile lakritsinjuuriteetä ja lakritsinjuurijauhetta muuhunkin raakakokkailuun. Maku on hurjan paljon raikkaampi, puhtaampi ja aidompi kuin tavan lakritsissa.

hyvinvointi mieli vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentit (13)
  1. Hosuli: 🙂

    Hannamanna: Kiitos kun kerroit ja kiva, että pidit!

  2. Nams, kokeilin ja hyvää on! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *