Laventelinkukkia minä ylleni heitän

weleda_lavender_6.jpg

Olen osannut väistää hyvin taitavasti kaikkea sellaista kosmetiikkaa, jossa on vähänkään liilaa. Ehkä se on rauhoittavana värinä ollut liikaa ylienergiselle luonteelleni, joka on aina vaatinut raikkautta, piristystä ja energiaa ennemmin kuin hienovaraisia vihjeitä rauhoittumisesta ja rentoutumisesta. Sugarin showroomin Outi sai kuitenkin tämän naisen mielen muuttumaan ja kuunnellessani hänen kuvailujaan laventelisarjan vaikutuksista, en voinut kuin nyökytellä ja sanoa, että juu tahdon kokeilla. Hempeyttä henkivän liilan allergiani on alkanut hälventyä hitaasti, mutta sitäkin varmemmin. 

weleda_lavender_2_1.jpg

Ennakkokäsitykseni Weledan laventelisarjasta on ollut jostain syystä hyvin tunkkainen, liian aikuinen ja tuoksuva. Suhteellisen väsyttävän talven jälkeen olin kuitenkin valmis tekemään tuttavuutta laventeli-sarjan kanssa. Iholla kermaiselta ja täyteläiseltä tuntuvassa suihkusaippuassa laventelin tuoksu on erittäin pehmoinen ja pyöristetty, kaikki liika särmä ja turha terävyys on poissa.

Olen testausvuosieni saatossa julistanut Weledan suihkusaippuat kaikista vähiten kuivattaviksi sekä miellyttävimmiksi käyttää. Tuoksut ovat todella intensiivisiä ja sekä tyrni, sitrus että laventeli omaavat samanlaisen koostumuksen, joka pesee hellävaraisesti jättäen ihon pehmoiseksi.

Lämpimän vesivirran alla laventelin hennot ja rauhoittavat aromit hoitavat mieltä juuri sopivasti. Luonnon Helma-sivusto kiteytti vaikutukset hyvin:

Laventeli tyynnyttää voimakkaat ja häiritsevät tunteet. Se vahvistaa mieltä ja auttaa keskittymään. Se rentouttaa, tasapainottaa, selkeyttää ajatuksia, poistaa masennusta, kohentaa mielialaa ja parantaa vanhusten unenlaatua ja pituutta. Laventeli lisää miehen herkkyyttä ja naisen voimaa. Se poistaa vanhenemisen pelkoa varsinkin naisilta.

Allekirjoitan todella vahvasti omalla kohdallani rentouttavan ja ajatuksia selkeyttävän vaikutuksen. Laventeli on hyvin vahva tuoksu, joka ikäänkuin imaisee elämään juuri tässä hetkessä ja unohtamaan turhat velvoitteet. Kaikista selvimmin olen huomannut vaikutuksen vartaloöljyn kohdalla, joka jää asumaan iholle paljon pidemmäksi aikaa kuin suihkusaippua.

weleda_lavender_1_1.jpg

Vartaloöljyn pohjana toimii hoitava seesamöljy, joka on erittäin lämmittävä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin käytettynä. Laventelin tuoksu on tässä tuotteessa hykerryttävän raikas.

Kylmälle talviajalle laventelisarjan tuotteet ovat loistavia mielen että kehon lämmittäjiä — itse olen kokenut tämän ominaisuuden pienoisena pelastuksena, koska olen palellut tänä talvena hyvin herkästi kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi. Hennon kukkaisesta, mutta silti voimallisesta laventelin tuoksusta tulee todella turvallinen ja tyyni olo. 

weleda_lavender_1.jpg

Keskitalven lämmityscocktailiani voin suositella kaikille itsensä hiemankaan ylivirittyneisiksi tunteville. Vartaloöljyn levityksen jälkeen kannattaa kapaloida itsensä pehmoisiin vaatteisiin ja kietoutua vielä lämmittävän huopaviltin sisuksiin, valita taustalle rauhoittavaa musiikkia, laittaa kännykkä kiinni, unohtaa ajankulu ja köllähtää pienille päiväunille. Takaan, että mielen ylivirittyneisyys jää tuolle laventelisten unten tielle ja herätessä peilistä katselee tasapainoisen rauhallinen sinä.

Rauhallista torstaita!

kauneus iho testit vastuullisuus
Kommentit (10)
 1. Noita saules fabrikan tuotteita oli i love me messuilla, aivan taivaalliset tuoksut! Saa kuulemma kotiin tilattua kosmetiikkaa.com sivustolta.

  1. Kiitos tiedosta noranora! 🙂

 2. Vierailija18:23: Kiitos vinkistä, pitääpäs tutustua noihin tuotteisiin!

  Martsuliini_: Totta, ehkä tämä minun keltaisuus-humputukseni alkaa vaatia hieman tasapainoa ja sitä alitajuisesti hakee vastavärien tasapainoittavaa voimaa 😉

  Vierailija20:49: Tosi kiva kuulla, että olet löytänyt sitrusten piristävän maailman. On ihan totta, että luonnonkosmetiikan sitrustuotteet ovat niin paljon aidompia ja freesimpiä kuin teollisesti tuotetut sitrusparfyymit.

  Vierailija22:09: Olen käyttänyt Ole Hyvän tuotteita vuosia sitten, mutta en silloin innostunut enkä nyt muista miksi.

  Kontiainen: Kiitos tästä tiedosta, koin oikean ahaa-elämyksen, kun valaisit tällä tiedolla. Olen ollut myös päänsärkyherkkä enkä muistanutkaan, että olen karttanut laventelin kaltaisia vahvoja tuoksuja myös siksi.

  Vierailija15:49: Ihan totta ja myös kotimaisella Flow-kosmetiikalla on ihana laventelivartalovoi… Oon ihan hurahtanut.

  kata_eric: Olet kyllä ihan oikeassa 🙂 Mulla on ollut nyt käytössä kasvoille myös tuo samainen Iris-sarja ja ne ovat todella hyviä! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *