Patyka — taianomaista luksusluonnonkosmetiikkaa (+arvonta)

patyka042_0.jpg

Useiden vuosien kuluessa luonnonkosmetiikka on tullut minulle rakkaaksi osaksi päivittäisiä rutiinejani ja myös hyvinvointiani. Ajattelin joskus muinoin, että kosmetiikka on vähän sellaista naishömppää, josta pitää olla hissukseen. Tämä hissuttelukelkka on kuitenkin käännetty tarkoituksella osoittamaan toiseen suuntaan. Yksi suuri yllätyskortti elämässäni onkin ollut se, että olen ylipäätään päätynyt työskentelemään kosmetiikan pariin — tällä omalla tavallani, josta olen hyvin kiitollinen.

Patykasta tulee mieleen säkenöivän vahva teatteriesitys, josta on riisuttu pois kaikki turha rekvisiitta ja jätetty terävimpinä yksityiskohtina jäljelle vain se oleellisin. Onnistuneista lavasteista vastaavat graafisen kodikkaat Pariisin kadut sekä rakennukset, jotka kutsuvat jokaista kulkemaan omia teitään rohkeasti. 

Itse pääesitykseen on upotettu pehmentävän ylellistä sisältöä kautta Pariisin linjojen. Täydellisen teatteriesityksen tapaan kohokohta tarjoaa jotain koskettavaa jokaiselle. Jotain, joka saa mielen hennolle hattaralle ja valonsäteet sivaltamaan läpi ajatusten juuri, kun jättimäiset pilvilinnat olivat aikeissa vallata koko tilan. 

Patyka on kuin sateenkaaren värejä pursuileva kukkaketo tai kirkkaan keltainen auringonlasku — sellaista sykähdyttävyyttä, joka tuntuu siltä kuin koko lumoava luonnon kirjo olisi paketoitu näihin puhtaan valkoisiin paketteihin turvaan ikävän päivän varalle. Ja kun esirippu laskeutuu onnistuneen esityksen jälkeen, on aika katsoa peiliin ja löytää se oma heleys sekä kirkasmielisyys, joka on ollut hukassa mutta palautettu takaisin. Nuo ominaisuudet mielessä sekä kasvoilla on helppoa kulkea oman kotikaupungin porttikonkien sisällä ja antaa mielelle mahdollisuuksia laukata vaikka niille hurmaaville Pariisin kaduille.

patyka040.jpg

Patyka varasti paikkansa kylpyhuoneessani hieman varkain. Minun elämässäni 120 euron satsaus yhteen kosmetiikkapurkkiin on paljon ja hieman jopa pelkäsin pettymistä. Parina ensimmäisenä päivänä huomasin korjaavan päivävoiteen vaikutuksen lähinnä tehokkaana kosteutuksena, joka teki ihon pinnasta yhtä pehmoisen kuin on pienen ihmislapsen poski.

Todellisesti vakuutuin reilun viikon kuluessa, jolloin huomasin ihoni hehkuvan onnellisen syväkosteutettuna ja epätasaisuuksien sekä turhan turvotuksen loistaessa poissaolollaan. Tämän voiteen kohdalla ei voida puhua vain vaatimattomasti vain hyvästä hinta-laatusuhteesta. Ei, vaan kyllä tämän kasvokerman laatu ylittää hinnan. 

patyka1044.jpg

Tämän hennon valkoisen päivävoiteen huippuhetki Patykan mieleenpainuvassa teatteriesityksessä on herättää iho jälleen uuteen eloon — ja vieläpä sillä tavalla, ettei tämä muutos todellakaan jää huomaamatta läheisimmiltäkään. Voiteeseen on upotettu mehevien vadelmien tarjoamaa C-vitamiinipitoista uutetta. C-vitamiini on ihonhoidossa elintärkeää sekä sisäisesti että ulkoisesti, sillä elimistömme tarvitsee tuota kauneusvitamiinia kollageenin muodostamiseen sekä vahvistamiseen. Näin tämä vitamiini pitää kasvot ryhdikkäinä sekä siloisina. Vadelmauutteen lisäksi voiteeseen on upotettu kukkeaa ruusuvettä sekä oivallinen kirjo luonnon tehokkaimpia kosteuttajia, eli kylmäpuristettuja öljyjä.

patyka_jolie1118.jpg

Tiedätte intohimoni seerumeihin. Noissa ihmetuotteissa yhdistyy kaksi sellaista asiaa mitä henkilökohtaisesti arvostan todella paljon kosmetiikassa: tiiviiseen muotoon on saatu mahtumaan sekä uskomaton kepeys että tiukka satsi luonnon omia tehoaineita. Nämä tiiviit tehopakkaukset imeytyvät iholle kuin unelma ja kirkastavat kasvoja salamannopeasti. Juuri edellä mainituista syistä kokeilin aivan ensimmäisenä Patyka-paketistani tätä korjaavaa yöseerumia. Ja tiedättekös mitä? 

Tätä yöseerumia ei turhaan kutsuta korjaavaksi, sillä tämä ylellisyys sisältää kahdeksaatoista erilaista eteeristä öljyä ja kasviöljyä. Patykan yöseerumin kätköistä voit löytää mm. hedelmäisen poksuvaa mandariinia, kirpeää limeä, raikasta minttua, syväpuhdistavaa nerolia ja rentouttavaa laventelia. Seerumin tuoksu on hienostuneen raikas eikä siinä ole havaittavissa mitään päälletunkevuutta. Yöseerumin hienojakoisen koostumuksen ansiosta iho imaisee koko annoksen janoisena itseensä ja aamulla sinua odottaa ravitun sekä kosteutetun tuntuinen silkki-iho. Suosittelen lämpimästi lukemaan kauneusalan ammattilaisen Katja Kokon artikkelin Seerumi on ihonhoidon superfood

Jos verrataan tämän yöseerumin hurjan suurta aitojen raaka-aineiden määrää tavan kemikaalikosmetiikkaan, niin voimme vain todeta että kemikaaliversioissa tehoaineita on yleensä tasan yksi ja sitäkin ihan häviävän pieni osa koko tuotteesta. Sitten koko huijaussettiä markkinoidaan sen yhden ainesosan varjolla perien kiskurihintoja. Kukaan kuluttaja ei olisi tuollaisen aliarvioivan höynäytyksen arvoinen. Mielestäni sertifioidussa luonnonkosmetiikassa parasta on se, että aina tietää ostavansa laatua ja saavansa vastinetta rahoilleen. 

patyka_jolie1117.jpg

Silmänympärysiho on kasvojeni heikoin lenkki. Silmänaluseni tummuvat helposti, sillä olen sitä kehotyyppiä, jonka elimistöni kerää helposti happoja itseensä. Viimeinen vuosi on myös osoittanut sen ikävän tosiasian, että aina ennen niin siloinen silmänympärysihoni kerää nykyään herkästi turvotusta (liittyy osittain tähän kilpirauhasen vajaatoimintaan). 

Siispä tartuin Patykan silmänympärysvoiteeseen hyvin, hyvin skeptisesti — vain todetakseni, että tuo silmänympärysvoide on taikaa! Tai ainakin taikoja se näyttää tekevän. Pari päivää ja tuon uskomattoman voiteen kymmenen aktiiviainetta olivat laittaneet itsensä likoon palvellakseen meikätytön hipiää ajaen kaikki ne turhat silmänympärysturvotukset ja mustat renkaat tiehensä. 

Häkellyksissäni tajusin tutustua tämän Patykan säihkysilmävoiteen INCI-listaan vasta sitten, kun peili todisti ihmeen tapahtuneen. Löysin tuon taistelijaraaka-aineen, joka laittoi vauhtia nestekiertoon nopeampaa kuin ehdin huokaista kiitollisuudesta. Tuo superaine on brahmi (Gotu Kola), joka lienee monelle tuttu superfood-valikoimista. Tuote-esittelyssä sanottiin, että Gotu Kola ”stimuloi mikroverenkiertoa, vähentää turvotusta ja kirkastaa tummia silmänalusia sekä parantaa kollageenin muodostumista ja ihon elastisuutta.”

Patykan silmänympärysvoide on ensimmäinen laatuaan, jonka kohdalla minulla ei ole enää yhtään syytä lintsata silmänympärysihoni hoidosta. Säihkysilmävoiteen kosmetiikkataiat todellakin motivoivat käyttämään tätä illasta toiseen.

patyka043.jpg

Sana ylellisyys kulkee siipien lailla koko Patyka-sarjan yllä. Tuo sana kuvaa sitä kantavaa voimaa, joka ei ole mistään turhanpäiväisistä sananhelinöistä kuullutkaan, vaan jonka itseisarvo toistaa onnistuneesti itseään tuotteesta toiseen. Tämä samainen ilmiö toistuu loputtomasti, olipa sitten kyse päivävoiteesta, seerumista, silmänympäryvoiteesta — tai suihkugeelistä

Levittyvyys on luksusluokan taidonnäyte, joka sisältää pehmeyttä sekä puhdistavuutta samassa paketissa. Omassa Patykassani pääosaan pääsi muhkean hedelmämehuinen mandariini, joka on sekoitus sopivan tunnistettavuutta että mietoa hienostuneisuutta. 

patyka_jolie1107.jpg

Haluaisin vielä joku päivä kertoa Patykan takana oleville ihmisille kasvotusten sen, että he ovat todellisia kosmetiikkapioneereja. Patyka on painavista syistä arvokas sarja ja sellaisena toivon sen pysyvänkin, sillä jokainen voi pienellä tutkailulla huomata kuinka Patykan INCI-listat ovat täynnään toinen toistaan tehokkaampia sekä arvokkaampia luomuraaka-aineita erittäin toimivassa muodossa. Lisäksi brändäys on hoidettu maailmanluokan malliin — tämä on yksi asia, jossa suhteessa ranskalaiseen ekokosmetiikkaan voi luottaa aina. Tyylikäs toteutus on hiottu viimeiseen pisaraan asti niin sisällössä kuin pakkauksissakin.

Luonnonkosmetiikka on kaivannut jo pitkään jotain niiden tavallisten ja tutuiksi käyneiden tuotesarjojen rinnalle — nimenomaan tällaista luksuskosmetiikkaa. Kosmetiikkaa, joka lyö kerralla laudalta myös kemikaaleilla kyllästetyt Estée Lauderit, Diorit sun muut. En enää ihmettele sitä tosiasiaa, että jopa maailmantähdet kuten Lady Gaga ja Gwyneth Paltrowkin ovat löytäneet Patykan ihmeellisen maailman.

patyka041.jpg

Tunnen oloni äärimmäisen hemmotelluksi Patykan seurassa. Onneksi tätä luksuskeväthemmottelua oltiin erittäin halukkaita jakamaan Jolien suunnalta myös lukijoilleni! Menetin sydämeni Patykalle ja toivoin, että yksi teistä pääsee kokeilemaan ja nauttimaan omista lempituotteistani: Korjaavasta yöseerumista sekä korjaavasta silmänympärysvoiteesta. Paketin arvo on 127 €. Osallistut tämän tuotepaketin arvontaan kertomalla kommenttiboksissa seuraavat asiat:

• Mikä Patykassa vetoaa tai mitä ajatuksia Patyka herättää sinussa? 

• Nimimerkki, sähköpostiosoite

Arvonta kestää ke 1.5 klo 23.59 asti ja ilmoitan voittajan saman viikon aikana tällä tontilla. 

Jolien tytöt — Katja ja Jutta — halusivat muistaa teitä uskollisia lukijoitani harvinaisella kevättervehdyksellä alekoodin muodossa. Saatte koko Jolien valikoimasta -10 % koodilla halo viikonlopun ajan, tarkalleen ottaen su 28.4 klo 23.59 asti 🙂 

kauneus iho testit vastuullisuus
Kommentit (157)
  1. Kukas oli arvonnan onnellinen voittaja??? 🙂

  2. En ole aiemmin kuullut ko. kosmetiikkamerkistä, mutta postauksesi perusteella kyseessä on hyvistä raaka-aineista valmistettua luonnonkosmetiikkaa, oikeaa luksusta 🙂

    s.kansakoski@luukku.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *