Puolukka-kookostryffelit ála Halo

puolukkapallot0930.jpg

Talvi hiipii hiljokseen ainakin tämän Lapin tytön mieleen. Odotan kovasti kauniin valkoista lunta, jotta pääsisimme kuluttamaan pulkkaa ja illatkin olisivat valoisempia kuin nyt. Omaan syksyyni ja talveeni kuuluvat hyvin vahvasti Lapin supermarjat, joten päätin väriterapioida yhtenä päivänä viime viikolla. Lopputuloksena lempimarjoistani, puolukoista, syntyi mitä herkullisimpia tryffeleitä. Kirpeä puolukka sai arvoisensa koreat vaatteet kera lumivalkoisten kookoshiutaleiden sekä kehoa hellivien superfoodien. Puolukka + 4 muuta raaka-ainetta = taivas.

raw_lingon_halopieniaikuinen0932.jpg

Nämä puolukka-kookostryffelit syntyivät kuin itsestään. Tiesin, että haluan valmistaa jotain mahtavan vaaleanpunaista ja pallonmuotoista puolukasta. Mietin hetken sitä, mitä muita raaka-aineita heittäisin lempimarjani kanssa sekaisin — kyseessä on kuitenkin sen verran hapan tapaus, etteivät ihan kaikki raaka-aineet käy. Pienen tuumailun jälkeen keksin, että ehkäpä makea kookos yhdessä kermaisen riisinlesejauheen kanssa pehmentäisi puolukan kirpeyttä, kadottamatta kuitenkaan tuon marjan tavaramerkkejä: särmää ja ärhäkkyyttä. Ja juuri tuo puolukan särmä, siitä minä tykkään.

Seuraavaksi kirjoitin paperille ylös kaikki intuitiolla reseptiin valitsemani raaka-aineet ja sen jälkeen päätin määrät. Jos jostain ravinnosta ja oikein syömisestä tiedän, on se tämä: ruoanlaitto ei ole vaikeaa, jos jaksaa pysähtyä hetkeksi tuumailemaan sitä mitä tekee mieli syödä.

raw_lingon_halopieniaikuinen0933.jpg

Puolukka-kookospallot, 15 kpl

5 dl kookoshiutaleita

1,5 dl puolukoita

1 dl tocotrienols-jauhetta

0,5 dl hunajaa

2 rkl lucumaa

Makeanystävät laittavat koko hunajamäärän, muut voivat laittaa vieläkin vähemmän kuin ohjeessa neuvotaan. Puolukat voivat olla jäisiä tai sulaneita. Säästä noin 0,25 dl puolukoita kokonaisina, loput puolukat voit laittaa muiden ainesten kanssa blenderiin yhtä aikaa ja surauttaa sileäksi massaksi. Sekoita massan sekaan seuraavaksi kokonaiset puolukat kivoiksi sattumiksi. Pyörittele heti pieniksi palloiksi ja kuorruta kookoshiutaleilla. Laita puoleksi tunniksi jääkaappiin ja nappaa tryffeli suuta kohti. Fantastista.

raw_lingon_halopieniaikuinen0931.jpg

Autenttisen vaaleanpunahattaraista päivää teille toivottaa Hannamari, joka haluaa väärinymmärrysten välttämiseksi kuitenkin muistuttaa, ettei olo itse mikään vaaleanpunaisen värin fani. Nää pallerot vaan vähän herkisti mua — kuten hyvä ruoka aina.

Kommentit (5)
  1. Inka-archie: Hei kiitti palautteesta!

  2. Tekaisin näitä yks päivä makeanhimoissani, kaapista ei kyllä löytynyt lucumaa eikä tuota tocotrienolsia, mutta kookos- ja mantelijauho toimivat myös hyvin. Puolukoiden sijaan käytin mustaherukoita, ja nekin toimi mainiosti. Tästä tuli yks lemppariherkuista kertarykäyksellä, kiitti reseptistä!! Seuraavaksi ajattelin kokeilla noita piparipuffetteja..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *