Rakkautta ensisilmäyksellä, silloin ja nyt

raakasuklaakakku_sacherkakku_gluteeniton_terveellinenkakku 2.jpg

Viikon mukavimmasta päivästä vastasi tällä viikolla torstai. Töiden jälkeen tiedossa oli CrossFit OnRamp-tunti, palautteleva kierros uimahallilla ja iltatreffit ravintola Nilin hämyisyydessä. Jälkiruoka skipattiin ihan tarkoituksella, koska kotona odotti edellispäivän toivomuksesta valmistettu suklaamoussekakku. Pelkkä suklaa tuntui vähän tylsältä ottaen huomioon tämän pimeän kaamoskauden alun, joten mukaan ujutettiin hieman tropiikin satoa.

raakasuklaakakku_sacherkakku_gluteeniton_terveellinenkakku 3.jpg

En ole aikoihin valmistanut raakakakkuja, kiitos kiireen ja minijääkaapin. Tuntuma raakaleipomiseen tuntui olevan hukassa, joten muistutin itseäni vain yhdestä asiasta: pidä resepti yksinkertaisena. Ohjenuora, jota noudattamalla pääset aina perille.

Halusin kakusta mahdollisimman vähäpähkinäisen, joten osuutensa siitä sai pohja, jossa käytin mantelijauhoja. Täytteen suhteen hain erittäin suussasulavaa ja moussemasta koostumusta — halusin lopputuloksen vastaavan koostumukseltaan ja maultaan konditorioiden suklaaleivoksia.

Oli selvää, että kaakaomassa näyttelisi pääosaa kakun täytteessä, joten valikoin tämän raaka-aineen ympärille sellaisia makuja, jotka muodostaisivat lopputuloksesta mahdollisimman pehmoisen, salonkikelpoisen sekä täyteläisen luomuksen.

Kun olin valinnut raaka-aineet suklaamoussetäytettä varten ja valmistanut sen mielestäni jo valmiiksi, päätin maistaa. (Leipomisen ja kaiken ruoanlaiton tärkein osuus, ehdottomasti). Täyte oli itse asiassa todella hyvää, mutta siitä puuttui vielä se viimeinen tvisti, joka sitoisi koko kakun sieväksi ja vastustamattomaksi paketiksi. Näppituntuma johdatteli appelsiinin äärelle ja vaikka hetken epäröinkin, osoittautui valinta napakympiksi niin minun kuin miehenkin mielestä.  

raakasuklaakakku_sacherkakku_gluteeniton_terveellinenkakku.jpg

Love at first sight-kakku, gluteeniton, maidoton

Pohja (20 cm)

2,5 dl mantelijauhoja

3 rkl kookosnektaria*

Nypi ainekset käsin sekaisin ja taputtele tiiviiksi pohjaksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle. Saat pohjasta tasaisen, kun painelet pohjan leivinpaperipalasta apuna käyttäen.

Appelsiini-suklaamoussetäyte

0,5 dl chia-siemeniä

1,5 dl vettä

1 dl kookoskermaa

0,75 dl kaakaomassaa

1 dl kookosnektaria*

1 dl tocotrienols-jauhetta

0,5 dl raakakaakaojauhetta

0,25 dl mesquite-jauhetta

1 rkl lesitiiniä

15 tippaa luomuappelsiiniöljyä

Raasta kaakaomassa ja sulata vesihauteessa juoksevaksi. Sekoita chia ja vesi keskenään, anna geelin tekeytyä sen aikaa kun kaakaomassa sulaa. Lisää blenderiin sulanut kaakaomassa, kookoskerma, chiageeli, kookosnektari sekä kaikki jauheet. Pyöritä maksimiteholla täyte sileäksi ja lisää lopuksi appelsiiniöljy ja pyöräytä vielä kerran kevyesti mousse sekaisin.

raakasuklaakakku_sacherkakku_gluteeniton_terveellinenkakku 1.jpg

Ei se tuntuma sitten niin hukassa ollutkaan, ovat tainneet raakakakut ja niiden loihtiminen iskostua niin syvälle selkärankaani, etteivät sieltä (toivottavasti) koskaan poistukaan.

Kookosnektari saatu blogin kautta.

Kommentit (2)
  1. Hei!

    Onko korviketta kookosnektarille? Esim. hunaja?

    1. Hei Maria, 

      voit korvata kookosnektarin hunajalla (0,75 dl hunajaa vastaa makeudeltaan 1 dl kookosnektaria). Nektarin voi korvata myös kookospalmusokerilla tai erytritolilla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *