Toivepostausviikko, 4/7: Arkisia ilon aiheita

brunch_sunday_food1078.jpg

Tavallinen arki, mikäs sen antoisampi kohde ilonaiheiden ammentamiseen. Omaa arkeani tasapainoittavat muutamat selkeät rutiinit, tekevät tällaiselle touhukkaalle ihmiselle oikein hyvää. Rauhalliset aamut tuntuvat erityisen tärkeiltä, silloin syödään ja juodaan aamukaffe rauhassa. 

Näyttökuva 2013-12-12 kello 15.33.11.png

 Oman höysteensä arkeeni tuovat nämä kuvan pikkukaverit, jotka muistuttavat tauoista. Silloin käydään ulkona juoksentelemassa, metsästetään lumipalloja, peuhataan lumihangissa tai leikitään sisällä herra Siilin kanssa. Riemuli Raikuli täyttää kohta vuoden, mutta energiaa riittää varmasti kolmen ydinvoimalan verran. Topi sen sijaan on luonteeltaan tosi erilainen, kaveri liimautuu läheisyyden kaipuussaan ihan kylkeen kiinni, jos menet sohvalle istumaan.

Voisinkin sanoa, että meillä asuu sekä virtapatteri että elämäntapanautiskelija 😀 Nykyään meillä majailee myös Riemun alter ego Hra Mangusti, sillä opetin kaverin tekemään mangustiasennon… Kaveri rakastaa myös käskystä haukkumista ja aina välillä tähän viereeni saapuukin haukkuva mangusti herkkujen toivossa 😉 Näiden toljamoiden touhuja seuratessa ei voi kuin hymyillä silkasta ilosta.

Näyttökuva 2013-12-12 kello 15.41.11.png

Tämän syksyn ehdoton valo ja pelastus on ollut CrossFit-harrastuksen aloitus. Monesti tunnille lähtiessä fiilis on ollut väsynyt ja ärsyyntynyt, mutta tunnilta lähtiessä jaksaa taas olla ihmisiksi. Liikunta on mulle ehdottoman tärkeä väylä tunteiden purkamiselle sekä yleiselle hyvinvoinnille aina ryhdistä voiman tunteeseen. Liikunta on mahtavaa arjesta irrottautumista, kun työpaikka sijaitsee kotona. Treenien jälkeen laitamme Tuomaksen kanssa yhdessä ruokaa oikein pitkän kaavan mukaan ja se on ollut todella mieluinen rutiini tässä kaikessa hulabaloossa 🙂 Yhteinen harrastus on lähentänyt meitä entisestään ja tunneille lähtö on sata kertaa mukavampaa yhdessä kuin yksin.

Kirjoita siitä kun on väsynyt ja kaikki menee pieleen ja ei jaksa arjessa, varsinkaan tämän pimeän talven yli. Mitä sinä ikipirteä ihminen teet, kun on mustaa kuin padassa, yöt ovat unettomia ja päivät kiristävät hermoja flunssakierteisenä arjen stressissä? Varmaan sinullekin tulee näitä hetkiä eikä kaikki ole ihanaa edes unelmablogeissa…

Tottakai tällaisia hetkiä mahtuu varmasti ihan jokaisen elävän ihmisen arkeen, myös minun 🙂 Silloin kun olen todella väsynyt tai olen nukkunut huonosti, teen kevyemmän työpäivän ja saatan nukkua pidempään kuin tavallisesti. Annan itselleni luvan tehdä jotain mukavaa ja käydä vaikka jossain mukavassa kahvilassa aikatauluttomasti lounaalla. Pimeää vastaan taistelen kropalleni sopivalla ruokavaliolla, tietyillä lisäravinteilla ja säännöllisellä liikunnalla.

Oikein kovaan turhautumiseen/ärsytykseen minulla auttaa joko rankka liikunta tai rauhallinen kotispa-sessio. Jälkimmäisen vaihtoehdon valitsen, jos syy löytyy enemmänkin väsymyksestä tai arjen liiasta hektisyydestä. Lämmin sauna ja suihku yhdessä oikein perusteellisesti ja hitaasti suoritettujen kauneusrutiinien parissa antaa rauhallisemman mielen ja auttaa rentoutumaan. 

Näyttökuva 2013-12-12 kello 15.38.20.png

Saan arjessa iloa myös uusien asioiden opettelusta, touhuamisesta, toimimisesta ylipäätään. Remontin päättyminen on tämän kuun suurin ilonaihe. Odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsen siivoamaan remontoitua kotiamme kohta. Katsotaan kuinka se imurinvarsi pysyy käsissä vielä keväällä, mutta täytyy kyllä sanoa, että kummasti ne elämän perusasiat alkavat houkuttelemaan, kun asuu yli neljä kuukautta kahden ihmisen ja kahden koiran voimin miniyksiössä!

Juuri tällä hetkellä odotan erityisesti viikonloppua, kun saimme vihdoin sovitettua kolmen ystäväni kanssa aikataulut yhteen viettääksemme yhteisen illan. Ystävät ovat kyllä elämän suola.

Kommentit (20)
 1. Tosi kivoja nämä postauksesi! 🙂

  Kiitos siis ajatuksistasi!

  Terkuin Liisa Nousevasta Myrskystä, joka jakaa saman arvomaailman sun kanssa! 😉

  1. Kiitos Liisa, olipas mukava lukea kommenttisi 🙂 

 2. Tämä oli mukava ja piristävä postaus arjen iloista. Mitenkäs tuo juhlapuoli.
  Olet kertonut, ettet vietä joulua, mutta vietätkö muita juhlia?
  Ois kiva lukea myös sun juhlajutuista. Minkälaisia on ja miten niitä vietät?

  1. Kiitos 🙂 Viime aikoina on olleet juhlajutut vähissä, kun remontti on syönyt kaiken vapaa-ajan, mutta just ystävieni kanssa alettiin suunnittelemaan sellaisia rentoja gaalaillallisia keväälle.. Rakastan juhlien järkkäämistä, uskon että näette tätäkin puolta enemmän sitten Yellow mood-blogissani 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *