1. päivä

kayttotili.png

Jännittävä elokuu on alkanut.

Koska tavoitteena on kuluttaa elokuun aikana mahdollisimman vähän – eli muuttaa tapoja – tarvitaan vertailukohta. 

Päätin säikäyttää itseni ja ottaa vertailukohdaksi todellista kulutusdataa. 

Koska halpa elokuu kestää kuukauden, myös vertailudataa on syytä olla kuukauden ajalta. Heinäkuun kulutuskäyttäytymisdataa tutkiessa selviää mm. että käytin harrastuksiin ja vapaa-aikaan 833,75 euroa.

Lisäksi käytin heinäkuussa 328,25 euroa käteistä rahaa lähinnä ravintolassa syömiseen, erinäisiin pääsylippuihin ja alkoholittomaan olueen.

Alan hahmottaa kuinka suuri osa kuluistani on välttämättömiä tai sellaisia, joista en ole edes kokeiluluontoisesti valmis luopumaan, ja mistä toisaalta löytyy paras säästäväisyyspotentiaali. Ja kokeilun kannalta on kai hyvä uutinen, että potentiaalia riittää. Laskin, että heinäkuun aikana kulutin noin 2263 euroa, jotka olisin oikeastaan voinut myös jättää kuluttamatta. Huh huh.

Monille oman kulutuksen seuraamisesta on varmasti muodostunut luonteva tapa. Minulle tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kunnolla tarkastelen menojani kuukausitasolla. 2263 euroa. Huh huh.

Ja siis don’t get me wrong, en ole valmis luopumaan kahvila-aamiaisten ja spontaanien staycationien kaltaisesta pienimuotoisesta “ylellisyyskulutuksesta”. Mutta silti, heinäkuun perusteella säästäväisyyspotentiaalini on 2263 euroa. Se on paljon rahaa.

Kuvituksesta käy ilmi heinäkuun tilitapahtumat.

Päivän oivallus: Säästäväisyys ei ehkä ole lainkaan niin vaikeaa kuin olisin luullut, koska vaikuttaa olevan paljon, mistä säästää.

 

tili_1.pngtili_2.pngtili_3.pngtili_4.pngtili_5.png

 

Ja vielä luottokorttilkulut pisteeksi i:in päälle:

master.png

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *