11. päivä

Tänään olin luvannut valmistaa illallisen. Heräillessäni mietin, millaisen menun loihtisin kokoon.

Aloitan ruokasuunnittelun yleensä pohtimalla, mikä ruoka minua juuri kyseisenä hetkenä eniten himottaisi. Seuraavaksi mietin vähän satokautta, josko ruokaan saisi integroitua sesongin kasviksia.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla vegaanista cashew-mac’n’cheeseä, ja aamutunneille juhlitun illan jälkeisenä ”aamuna” se tuntui ihanalta idealta. Kaivelin vähän kaappeja, tunnustelin alku- ja jälkiruokahimojani ja huomasin, etten tarvitse kaupasta mitään. Mätileipäsiä (merilevä”mädistä”) ja mutakakkua jäätelön kanssa syntyisi jo aiemmin hankituista aineksista. Toivon, että tulisi muutenkin käytettyä liian täyteen ahdetun kuiva-ainekaapin sisältöä sen sijaan, että ostaa sinne taas uuden kiinnostavan jauhoseoksen tai kasviproteiinituotteen.

Päivän oivallus: Ruokakaappia penkoessani huomasin, että olen ostanut sinne paljon asioita, jotka ovat kaupassa vaikuttaneet mielenkiintoisilta. Monet niistä (esim. härkäpapujauho, grits-maissirouhe, kookosnektari, tattarisuurimot, monet mausteseokset) ovat kuitenkin jääneet lojumaan koskemattomina. Haastan itseni käyttämään enemmän jo kotiin ostettuja ruoka-aineita.

Päivän kuva on hupsutteluvessaselfie viikonloppuhuuman kunniaksi.

IMG_2747.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *