21. päivä

Tänään humpsahti taas monta rahaa, kun maksoin roikkumaan jääneen luottokorttilaskun (-278,63 €) ja puhelinlaskun (-38,46 €) ja kävin Fat Ramenissa lounaalla (-14,00 €) ja jossain kalliolaismestassa yksillä (-11,50 €).

 

Olen usein ihmetellyt, miten puhelinlaskuni ovat niin korkeita (tavallisesti 50-70 € tienoilla). Kuukausimaksun kun pitäisi käsittääkseni kattaa tyyliin kaikki puhelimen käytöstä aiheutuvat kulut.

 

Tällä kertaa tein jotain ennenkuulumatonta, ja klikkasin Telian sähköpostiini lähettämän laskuilmoituksen linkistä auki itse laskun. (Tavallisesti yksinkertaisesti kopioin viestistä virtuaaliviivakoodin (mikä hieno asia!) ja teen maksun verkkopankissa.)

 

Ja siinähän se sitten selvisi, että kuukausimaksun (29,90 €) ylittävä osa muodostui “Palvelutilauksista”. Mietin hetken että mitä kumman kettua tämä tällainen on olevinaan, että mitä palveluita olen mukamas tilaillut, kunnes keksin että totta tosiaan, ostan HSL:n seutuliput aina mobiilisovelluksella. Kiinnostuin asiasta niin paljon, että tarkistin kaikki vuoden 2018 puhelinlaskuni. 

 

Puhelinlaskut osoittautuivat mahtaviksi! Niissä on tosi hienosti ja selkeästi eritelty kaikki käytetyt palvelut. Laskun ulkonäkö on ensin vähän pelottava, kun on monta sivua ja pientä fonttia. Mutta sitten kun laskuun tutustuu, se onkin oikein kiva tuttavuus. 

 

Ja niin vain osoittautui, että palvelunumeroihin soitetut puhelut ja HSL:n lippuostot selityivät puhelinlaskujen summat sentilleen.

 

Päivän oivallus: Kun on kolmisen viikkoa käyttänyt suhteellisen vähän rahaa, useampi kuin kaksi transaktiota päivässä tuntuu yllättävän paljolta. 

 

5E481F37-FC3F-4C62-B456-A595F6079B96.png

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *