27. päivä

Minulla on suurin osa kesälomasta vielä pitämättä, ja kuun loppupuolella siintää kahden viikon unelmaloma Kyproksella. 

Matkaostoslistalla oli vielä majoitus toiseksi viikoksi. Ajattelin ensin, että voisimme hyvin ostaa majoituksen vasta syyskuussa, kun ostaessa ei enää ”tarvitsisi” ajatella hintaa.

 

Mutta sitten ajattelin että susi soikoon, nythän se oikea ostosaika juuri on, nyt majoitusostoksesta voi tulla osa oppimiskokemusta. 

 

Vertailimme hotelleja. Edullisia oli monia, kivojakin muutama. Mutta merinäköalan, kauniin sisustuksen, ympäröivän alueen viihtyisän charmin ja meille ideaalin sijainnin yhdistelmästä olisi saanut maksaa seitsemältä yöltä useamman tonnin, eikä hyvältä tuntuvia vaihtoehtojakaan juuri ollut tarjolla. 

 

Entäs Airbnb? Jos aion majailla jossakin useamman päivän, en ole valmis feikki-Chanel-lakanoihin, rumaan näköalaan, psykedeelisenvöriseen sohvakalustoon tai ruttanasänkyyn – sori. Hyvä sijainti ja halpa hinta eivät toisin sanoen riitä valintakriteereiksi, eivät edes elokuussa 2018. 

 

Onneksi löytyi kiva asunto, jossa oli parveke merelle päin, paljon neliöitä, erinomainen sijainti ja pesukone (iso plussa meille pyykkihulluille). 98 € / yö. Ei nyt suoranaisesti halpa, mutta ei missään nimessä kalliskaan. Tykkäsimme molemmat. 

 

Alhainen kulutustavoite mielessä en kuitenkaan varannut heti. Pitäisikö tässä nyt kuitenkin vielä yrittää löytää joku vähän halvempi? Tässä kun oli nyt käsillä enemmän säästöpotentiaalia kuin vaikkapa kotoa evääksi pakatussa välipalaleivässä.  

 

Katsoimme muutamaa halvempaa vaihtoehtoa ja kas kummaa, melkein ohi oli päässyt livahtamaan aivan täydellisen ihana pikku asunto. Vähemmän neliöitä mutta henkeäsalpaava merinäköala ylimmästä kerroksesta, kodikas sisustus, huippu sijainti ja vieläpä pesukone. Hintaa 44 € / yö (yht. 396,26 € siivouksineen ym.). Saattaa olla, että ilman halpaa elokuuta Täydellinen Lomakotimme olisi jäänyt löytämättä! (Olisin itse asiassa ollut valmis maksamaan siitä enemmän kuin ensimmäisestä vaihtoehdosta, mutta sepä oli kaiken lisäksi vielä tosi edullinenkin!)

 

Päivän oivallus: Joskus halvemmalla saa parempaa; hinta ei kerro koko totuutta.

 

12a64fca-9c95-4493-89e7-34035215fe97.JPG

 

Kuvassa näkymä lomareissumme ensimmäisen majapaikan parvekkeelta. Saamme tämän ihanan asunnon lainaan ystäviltä. (Kuva ei siis ole itse ottamani.)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *