Epilogi

554FA9D6-EF11-4C53-B99D-0D92E87B940A.jpeg

Halvan elokuun jälkeen käynnistyi normaali syyskuu. Tästä kohdin voinee tehdä alustavia arviota siitä, miten vähäisen kulutuksen kokeilu kaiken kaikkiaan onnistui. 

 

Asetin halvalle elokuulle kaksi ensisijaista tavoitetta. 

 

1 Kulutan kuukauden ajan mahdollisimman vähän.

2 Säästäväisyys ei tunnu ankealta niuhotukselta.

 

Saavutin molemmat tavoitteet yli omien odotusteni. Kulutin vähemmän rahaa kuin olisin etukäteen uskonut (jos nyt jättimätkyjä ei oteta huomioon). Eikä ahdistanut – päin vastoin. Kuun lopussa kyllä olin nuukailuun jo aika lailla kypsä, mutta suurimmaksi osaksi uuden elämäntavan kokeileminen oli innostavaa ja ruokki luovuutta. 

 

Ehkä vähän yllättäenkin konkreettisin tulos vaikuttaa olevan se, että olen intoutunut käyttämään kulutustuotteita kotona loppuun ennen kuin ostan uusia vastaavia. Halvan elokuun aikana haastoin itseäni innovoimaan keittiönkaapin aineksista kauppareissun sijaan. Eilen meillivoidepurkista oli ruikittu viimeisetkin pisarat. Tuntui luontevalta keksiä korvaava ratkaisu seerumista ja puuterista sen sijaan, että olisi lisännyt meikkivoiteenostomuistutuksen kalenteriin. 

 

Hämmennyksekseni huomaan myös tulleeni vähemmän impulsiiviseksi kuluttajaksi. Tänään sähköpostiin kilahti R/H-vaatemerkin uutiskirje, jossa esiteltiin aivan ylihieno uusi paita. Klikkasin jo itseni ostoksille, mutta kas kummaa, jäin empimään ja mietin, että ehkä kannattaisi kuitenkin nukkua yön yli. Minulla on jo valmiiksi niin monta ylihienoa vaatetta, joita käytän kerran pari vuodessa. Mitä jos tästäkin tulee sellainen?

 

Yksi antoisimmista halvan elokuun lieveilmiöistä olivat blogin aikaansaamat keskustelut somessa ja varsinkin livenä. 

 

Kiitos kaikille, jotka seurasitte kokeilua!

 

<3: Katri

 

P.S. Kuva on mun äidin ottama.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *