Kohti elokuuta ‒ Osa 2: With a little help from my friends

Viimeisimmässä postauksessa kerroin alkoholittomasta helmikuusta ja kuinka kaikki ei niin sanotusti mennyt kuin Strömsössä. Yksi virhe oli, että en halunnut tehdä asiasta numeroa. Näin ollen en puhunut siitä kovinkaan monelle kaverille ja yritin valikoida alkoholitonta mahdollisimman vaivihkaisesti.

Tällaisessa vaivihkaisuudessa on kuitenkin pari ongelmaa. Ensinnäkin se saa käytöksen helposti vaikuttamaan muiden silmissä vähän salamyhkäiseltä ja oudolta. “Eikö se viihdy?” “Onkohan sen raskaana?” “Eikö se kehtaa sanoa, ettei tykkää tästä viinistä?” Olisi varmasti ollut helpompaa sekä kavereille että itselleni, jos olisin ollut asiasta avoimempi.

Siinä yksi selitys tämänkertaiselle blogimanifestille.

Toiseksi kavereilta voi saada ihan valtavasti inspiraatiota, tukea ja tosi käytännöllisiä vinkkejä. Tämän olen saanut huomata, kun olen jutellut säästäväisyysprojektistani muutamien kavereiden kanssa.

Kaverit ovat avoimesti jakaneet itse hyväksi havaitsemiaan säästäväisyysneuvoja. Tässä pari suosikkiani, joita aion tavalla tai toisella kokeilla elokuun aikana:

  • Aseta itsellesi etukäteen päivä-/viikkobudjetti.

  • Kirjoita ylös kaikki, mitä olet ostanut. Käy lista päivän/viikon lopuksi läpi ja korosta asiat, joita et enää hankkisi, jos saisit nyt päättää. Jos jatkat tapaa, alkaa muodostua hyvä kuva siitä, millaisiin tarpeettomiin tai vähemmän tarpeellisiin asioihin rahaa kuluu.

  • Laita jokaista tekemääsi ostosta kohden euro säästöön.

  • Laita joka viikko vuoden ajan säästöön yhtä monta euroa, kuin viikon järjestysnumero on. Nyt esimerkiksi eletään viikkoa 30, joten säästöön menisi 30 euroa. Vuoden säästämisen jälkeen koossa on kokonaiset 1378 euroa.

Kiitos näistä! Jos sinulla on hyvä neuvo tai vinkki, olisi kiva löytää se kommenteista.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *