Herkkumysli

Itsetehty mysli

 

Pitkään haaveilin itsetehdystä myslistä, ennen kuin sain aikaiseksi valmistaa sitä. Nyt sitä vihdoin löytyy iso purkillinen keittiöstä, ja kyllä onkin hyvää! Ja paljon terveellisempää kuin kaupan lisäaine-, vehnä- ja sokeripommit. Resepti on alkujaan Noora Shinglerin Marjoja & maskaraa -kirjasta, mutta muokkasin sitä hieman sen mukaan, mitä aineksia löytyi. Valitsin kaiken luomuna, mutta harmiksemme huomattiin myöhemmin että kuivatuissa marjoissa oli lisättyä sokeria, eli sen kanssa saa olla tarkkana. Suosittelen myös liottamaan siemenet ja pähkinät, jotta saa kaiken irti ravintoaineista. Liotessaan ne nimittäin lähtevät hieman itämään. Me ollaan tehty niin, että ensin liotetaan ja sitten laitetaan kuivuriin, jotta kosteus häviää. Alkuperäisessä reseptissä ne myös laitettiin mukaan uuniin, mutta koska siementen ja pähkinöiden rasva härskiintyy helposti, lisäsin ne joukkoon vasta paahtamisen jälkeen.

 

Gluteeniton mysli

 

Tässä oma versioni reseptistä:

 

5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

5 dl quinoahiutaleita

1 dl kookosöljyä

3 rkl hunajaa

noin 5 dl (tai maun mukaan, riippuen minkälaisen koostumuksen mysliin haluat) erilaisia siemeniä, pähkinöitä sekä kuivattuja hedelmiä ja marjoja, tai vaikka kookoshiutaleita, kaakaonibsejä jne.

1 dl taateleita

 

Sekoita kaura- ja quinoahiutaleet keskenään. Kuumenna öljy ja hunaja kattilassa, mutta älä päästä kiehumaan. Sekoita edelliset keskenään. Levitä pellille ja paahda uunin keskitasolla 175 asteessa noin vartin ajan. Kääntele hiutaleita välillä, jotta ne eivät kärähdä. Ota pelti uunista, sekoita joukkoon loput ainekset ja tadaa, valmista tuli. Kerro, jos kokeilit!

Bon appétit!

 

Luomumysli

 

 

(Edit 12/15: Tässä vuoden aikana mysliä useaan kertaan valmistaneena päivitin ainesten desimääriä sen mukaan, minkä olen todennut toimivimmaksi.)

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.