Argulus foliaceus – kalatäi

vehkapalmu_web.jpg

tapestry_web.jpg

 

Saanko esitellä – Argulus foliaceus, tuttavallisemmin kalatäi. Veikeän näköinen, mikroskooppisen pieni otus joka elelee Itämeressä.

Suunnittelin seinäkankaan osana neulottujen tekstiilien kurssia. Yhteisenä teemana meillä oli Itämeri, joka ymmärtääkseni liittyy jotenkin Suomi 100 -juhlavuoteen 2017. En enää muista mikä tarkempi rajauksemme tuotteiden suhteen oli (siitä on jo yli puoli vuotta aikaa), mutta kurssilta valmistui vilttejä, tyynyjä, pehmoleluja ja sitten tämä seinäkankaani, jota kyllä voi vilttinäkin käyttää. Materiaali on ihanan pehmoista ja lämmintä villaa, langoista kaikki muut paitsi musta on luomua. Pääsimme mukaan Tuusulaan Kutomo Holopaiselle katsomaan, kun suuret neulekoneet neuloivat tuotteemme valmiiksi. Aikaa taisi mennä tunti-pari per tuote, ja lopuksi ne vielä höyrytettiin tasaisiksi ja tarvittaessa ommeltiin, kuten tässä tapauksessa tuo kuja ripustuskepille.

On hienoa nähdä omaa suunnittelua ihan konkreettisessa tuotteessa. Hieman opiskelijan kukkaroa kauhistutti materiaalikustannukset, mutta on se vaan hieno! Ja ihan hintansa väärti, Suomessa suunniteltu ja valmistettu, laadukkaista materiaaleista.

 

senkki_web.jpg

kalatäi_web.jpg

 

Nämä kuvat otin portfoliotani varten, jota työstän parhaillaan graafisen suunnittelun kurssilla. Tykkään ihan tosi paljon taittaa visuaalista matskua, sommitella kauniita layoutteja. Ei mennyt hukkaan graafisen suunnittelun opistovuosi aikoinaan, vaikka nyt eri alalle lopulta päädyinkin. Ne kulkevat hyvin paljon rinta rinnan ja varsinkin työelämässä pystyy hyvillä taidoilla tekemään sitten vähän kaikenlaista.

 

Oikein rentouttavaa viikonloppua ja pyhäinmiestenpäivää teille! Itse ajattelin alkaa kohta kokkaamaan kaalilaatikkoa (nam!) ja illalla katsellaan varmaan leffaa. Parasta.

 

 

Työ ja raha Sisustus DIY Opiskelu

Suklaakakku kesäkurpitsasta

IMG_0574.JPG

chocolate

IMG_0569.JPG

IMG_0572.JPG

 

Löysin jonkin aikaa sitten ihan mahtavan suklaapiiraan reseptin. Mahtavan siitä tekee se, että yhtenä raaka-aineena siinä on kesäkurpitsa. Kyllä, luit oikein! Itse en suuremmin välitä kesäkurpitsasta ja saatan piilottaa sen esimerkiksi vihersmoothien joukkoon. Nyt olen kuitenkin löytänyt toisen lempparitavan kesäkurpitsan syöntiin.

Ohje on Elämänmakua-blogista ja olen leiponut kakkusen nyt kaksi kertaa. Muokkasin hieman ohjetta sen mukaan mitä kaapeista milloinkin löytyi, esim. vaniljajauheen tilalle sopii yhtä hyvin vaniljastevia, kookosjauhot voi korvata manteli- tai spelttijauhoilla ja kookosmaito käy yhtä hyvin kuin kookoskerma. Kesäkurpitsan määrällä taas on väliä, ensimmäisellä kerralla laitoin sitä liikaa jonka seurauksena jouduin kypsyttelemään kakkua uunissa tupla-ajan liian kosteuden takia. Valmiissa kakussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, eikä kesäkurpitsa maistu ollenkaan läpi. Lisäksi piiras on melko helppo valmistaa.

Onko joku muu jo testannut tätä tuhtia ja suklaista herkkua?

 

 

Koti Ruoka ja juoma