Rahkaista marjapiirakkaa

Tein ensimmäistä kertaa tänä kesänä marjapiirakkaa. Itse asiassa kyllä pakkasen perukoilta kaivetuista viimevuotisista marjoista, mutta hyvältä maistui silti. 🙂

Googlasin helppoa marjapiirakkaa ja päätin soveltaa tätä ohjetta. Voin suositella lämpimästi: ei liian makeaa mutta tosi hyvää! Tykkään rahkapiirakoista, kun ovat niin meheviä.

img_2848.jpg

Tässä vielä oma muunnokseni:

Mustikkapiirakka rahkatäytteellä (8 palaa)

Pohja:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 dl rasvatonta maitoa
1 rkl öljyä (laitoin itse noin 50 grammaa leivontamargariinia)
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl (300 g) mustikoita (laitoin sopivalta tuntuneen määrän mansikkaviipaleita ja mustikoita, mansikoita meni pieni pakasterasiallinen ja mustikoita sitten vajaa)

1 prk maitorahkaa (250 g)
½ dl sokeria (mansikat oli kevyesti sokeroituja, joten laitoin vähän vähemmän)
½ rkl vaniljasokeria
1 kananmuna

1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi (muutama minuutti riittää, vähäisen sokerin takia ei vatkaannu kovin kiinteäksi).
2. Lisää öljy ja maito sekä jauho-leivinjauhoseos sekä kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle.
4. Ripottele pinnalle suurin osa mustikoista ja valuta päälle rahkaseos (rahka, sokeri, kananmuna). Ripottele päällimmäiseksi loput mustikat.
5. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

suhteet oma-elama liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.