What to watch? Ruutuaikani vievät sarjat viime kuukausilta

Vielä vuosi ja puolikin vuotta sitten en oikeastaan katsonut ollenkaan telkkaria, en nettitv:tä enkä perinteistä. Ei vain ollut aikaa, kun arki pyöri töiden ja päivähoidon sekä lyhyiden arki-iltojen ympärillä, eikä viikonloppuisin huvittanut käyttää perheen yhteisiä tunteja töllön tuijotteluun. Miehenkin työ oli silloin sellainen, että harvoin oltiin samaan aikaan kotona, ja itse taas menin usein nukkumaan suurin piirtein suoraan sen jälkeen, kun perheen 3v. oli saateltu unten maille. 

Äitiysloman myötä aikaa vapautui kuitenkin päiviin melko paljon lisää, ja mieskin ehtii töistään ihmisten aikaan kotiin, joten loppusyksystä Netflix-tilin käyttä alkoi aktivoitua. Sarjat joita on tullut loppuvuonna 2017 ja nyt alkuvuonna 2018 katsottua: 

Mad Men

Timanttinen sarja ja näyttelijät. Mukaansatempaava juoni, kiehtova kuvaus aikakaudestaan, New York, puvustus, Donald Draper…Ei mikään uusi sarja ja moni varmaan katsonut jo vuosia sitten, mutta luulen että tätä voi kyllästymättä palata katsomaan useamminkin kuin kerran. Jotenkin ihmissuhdekoukeroista, olemisen vaikeudesta ja kaupunkilaiselämästä tulee vähän mieleen Sinkkuelämää, vaikka Mad Men ei painotukaan naisten näkökulmaan edellä mainistuista. Tätä sarjaa löytyy onneksi monta tuotantokautta, joten ei lopu hyvä heti kesken. 

Suits

Puvustus, näyttelijät ja New York ne korostuvat tässäkin. Nopeatempoinen, älykäs ja hauska dialogi, jännitystä ylläpitävä juoni. Meghan Markle ja Sarah Rafferty. Lakisarjat on aina olleet lähellä sydäntä (Ally McBeal, The Good Wife) ja tässä on mielenkiintoisia caseja seurattavaksi useamman tuotantokauden verran. Pari viimeistä vielä näkemättä joten niitä odotellessa.

Cable Girls

Netflixin alkuperäissarja espanjaksi! Löytyi ihan vahingossa ja jäin heti koukkuun. Naisten välinen solidaarisuus Espanjassa vuosikymmeniä sitten on mielenkiintoista katseltavaa ja juonessa riittää muutenkin mutkia jännityksen säilyttämiseksi. Tämän sarjan avulla myös hyvä ylläpitää omaa kielitaitoa ja sanavarastoa yllä, arkikeskustelut kun kotona tuppaavat pyörimään niin suppeiden aiheiden ympärillä enkä ehdi oikeastaan yhtään lukea espanjaksi tällä hetkellä, niin tuntuu että varsinkin sanavaraston laajuus kärsii heti jos kieltä ei tule kuunneltua muissa yhteyksissä. Sarjasta tulee mieleen toinen hyvä espanjalainen, Grand Hotel, joka on esitetty myös Yle Teemalla hiljattain. 

Mindhunters

Eleettömässä ja tummanpuhuvassa näyttelijätyössään vaikuttava ja koukuttava. Ei ehkä hilpeää ja helppoa iltakatsomista, mutta sopii ei-niin-viihteellisten rikossarjojen ystäville. Vähän kuin Criminal Minds pari vuosikymmentä taaksepäin ja vähemmän hollywoodish. Jaksot loppuvat kesken, siitä miinusta (+tulisipa pian lisää)

Manhunt: Unabomber

Tästä pidän varmaan samasta syystä kuin edellisestä, ei liikaa show-offia tai erikoistehosteita, vaan sarja keskittyy psykologiaan ja analyyttiseen poliisityöhön, rikollisten mielen tutkimiseen ja melankolisiin henkilöhahmoihin. Unabomberin tarina ei ollut itselle ennalta tuttu, mutta sarja kiinnostanee myös niitä jotka muistavat nuo 90-luvun alun pommi-iskut itse.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Tämä sarja on ihan täyttä saippuaa ja hömppää, mutta aivottomuutensa puolesta hauskaa ja helppoa katsottavaa. Joitakuita varmasti ärsyttää tämänkaltainen tuotanto suunnattomasti, yleensä itseäkin, mutta luulen että tätä jaksaa katsoa heppoisesta juonesta huolimatta siksi, että dialogi ja vitsit ovat moniulotteisia ja hyviä. Ei siis täysin valmiiksi pureskeltua komediaa, mistä lienee kiittäminen käsikirjoittaja Tina Fey:tä. 

The Blacklist

Kun mieli tekee katsoa viihteellisempää poliisisarja-osastoa, jossa näyttelijätyö on kuitenkin tarkkaa ja onnistunutta, tälle sarjalle vahva suositus. Muistan katsoneeni pari jaksoa vuosia sitten kun tämä tuli Maikkarilta. Agenttisarjassa on moniulotteinen juoni joka ei ole liian ennalta-arvattava. 

Celebrities in cars getting coffee

Tämä mitä mainioin sarja esittää huippukoomikko Seinfieldin joka jaksossa eri (koomikko/komedienne) vieraan kanssa, ajalemassa (yleensä hienoissa vintage) autossa ja lounastamassa joko coolissa hipster-kahvilassa tai kulahtaneessa jenkkidinerissa 😀 Sarjan viehätys riippuu paljolti vieraasta, mutta vitsit ovat lähes aina A-luokkaa ja on mielenkiintoista päästä näkemään ihmisiä viihdyttäjä-roolin takaa, koomikot kun vaikuttavat usein olevan varsin totisia / vakavia silloin kuin rooli ei ole päällä. Parasta antia jaksot Jimmy Fallonin, Jim Carreyn ja Jay Lenon kanssa. 

Lucifer

Aikamoista hömppää, mutta omalaatuisuudeessaan mielenkiintoista ja toisaalta helppoa katsottavaa. Sarja yhdistelee rikosdraamaa ja scifiä; taivaasta maan päälle elämään tulleet paholainen ja veljensä arkkienkeli auttavat poliisia ratkomaan rikoksia ja selvittelemään sotkuisia ihmissuhteita tarunhohtoisessa Los Angelesissa. Kuin CSI, mutta fantasiatwistillä. 

Näistä alkaa suurimmasta osasta olla melko pitkälle jaksot katsottuina, seuraavaksi ja uusia kausia odotellessa ajattelin tsekata uuden kauden Marja Veitolan Yökylässä -ohjelmasta Katsomon puolelta. 

kulttuuri suosittelen hopsoa
Kommentit (1)
  1. Voi että, mulla on edelleen sivistyksessä aukko, kun en ole saanut aikaiseksi aloittaa mad meniä :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *