Postikortti Italiasta

Duomo, Firenze

Heinäkuun alussa toteutimme pitkäaikaisen haaveen ja suuntasimme viikoksi Toscanaan, Italiaan. Koska vietän kesän töiden takia Sveitsissä, Milanoon oli helppo matkustaa muutamassa tunnissa bussilla. Parin Milanossa vietetyn yön jälkeen suuntasimme vuokra-autolla kohti Firenzeä.

Kävin Firenzessä edellisen kerran vanhempieni kanssa vuonna 2011, kun olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi. Tiesin tulevani takaisin katsoessani toscanalaista maisemaa villoineen ja sypressipuineen Bobolin puutarhan ylätasanteella. Palasin täsmälleen samaan paikkaan nyt reilut kahdeksan vuotta myöhemmin, ja maisema sykähdytti yhtä paljon nyt, kuin silloinkin.

Cimitero Monumentale, Milano
Cimitero Monumentale, Milano
10 Corso Como, Milano
Cimitero Monumentale, Milano

Viikon aikana kävimme Milanossa, Firenzessä, kylpyläkylä Bagno Vignonissa, meren rannalla Castiglione della Pescaiassa sekä Sienassa. Koska olimme liikenteellä autolla, ehdimme pysähtyä lounaalle myös Montepulcianossa, Bolognassa ja Parmassa. Ensi kerralla varaamme matkalle ehdottomasti enemmän aikaa – matkan jälkeen oli päivänselvää, että tulemme takaisin.

Cimitero Monumentale, Milano
Firenze

Kuten Japani, myös Italia on hemmottelua kaikille aisteille. Ruoka on yksinkertaista, mutta mahdottoman hyvää. Kaikkialla on kaunista ja pieniä, inspiroivia yksityiskohtia. Onneksi mielitietyllä oli pitkä pinna, kun pysähdyin jatkuvasti kuvaamaan ties mitä ovenkahvaa, patsasta tai jäätelökioskia.

Dramaattisuuteen taipuvainen minä innostuu pompööseistä kirkoista, joiden hämärässä palavat kynttilät, tai dramaattisista hengellisistä kuvaelmista talojen seinillä, ravintoloissa ja taidemuseoissa. En haluaisi kotiini kullattuihin kehyksiin ripustettua kuvaa Neitsyt Mariasta, mutta Italiassa se kaikki tuntuu juuri oikealta.

Firenze
Firenze

Heinäkuun helteessä Firenze ja Milano tuntuivat vähän tukalilta, joten suosittelisin Italiaan suuntaamista (myös turistimäärien takia) ennemmin keväällä tai alkusyksystä. Matkan ehdottoman voiton vei hurmaava Siena, joka oli kuulemma Alvar Aallon lempikaupunki. Majapaikkamme oli aivan ihana Bread & Breakfast Paolina, jonka ikkunoista avautuivat henkeäsalpaavat näkymät Toscanan maaseudulle. Paikassa on vain kaksi makuuhuonetta, joista toisessa ei vierailumme aikana ollut ketään. Söimme aamupalaa kahdestaan majapaikan suuren ruokapöydän ääressä katsellessamme Sienaa ympäröivien peltojen ylle noussutta usvaa. Täydellistä.

Firenze
Firenze

Ihana paikka oli myös pikkuruinen Bagno Vignoni (kylässä on 30 pysyvää asukasta), jonka kuumissa lähteissä kylpivät jo roomalaiset.Yhtä lailla hurmaava oli meren rannalla sijaitseva Castiglione della Pescaia, josta löytää sitä perinteistä etelänlomameininkiä hiekkarantoineen ja all inclusive -resorteineen. Hotellien läheisyydessä olevien rantojen sijaan kannattaa suunnata pienelle Cala Violinan rannalle. Vesi siellä on kristallinkirkasta.

Firenze
Kahvia ja tupakkaa, Firenze
Firenze
Bobolin puutarha, Firenze
Bobolin puutarha, Firenze
Palazzo Medici, Firenze
Galleria dell’Accademia, Firenze
Museo San Marco, Firenze

Montepulciano
Montepulciano
Castiglione della Pescaia

Cala Violina

Castiglione della Pescaia
Siena

Siena
Siena
Siena
Siena
Bologna
Siena
Siena
Bologna

Italiaan pääsee onneksi Suomesta käsin lentämisen sijaan myös laivalla ja junalla – tätä täytyy ehdottomasti kokeilla ensi kerralla, kun lähdemme matkaan Suomesta asti.

Oletko käynyt Italiassa? Mitä tykkäsit?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *