Interrail, osa 3: Bratislava

Wieniin matkaavan kannattaa ehdottomasti suunnata 50 kilometrin päässä olevaan Bratislavaan, jos aikaa riittää! Slovakian pääkaupunki on pieni, mutta sympaattinen paikka, jossa on juuri sopivasti nähtävää yhden päivän ajaksi – ja etenkin syötävää ja juotavaa!

Keskustaa dominoiva linna ja muu vanhakaupunki ovat tietysti itsestään selvä nähtävyys, joten ajattelin tässä kohtaa keskittyä lähinnä ruokavinkkeihin. Ehdimme nimittäin syödä Bratislavassa yllättävän monessa paikassa, ottaen huomioon, että viivyimme kaupungissa ehkä 24 tuntia.

image.jpeg

-Ihana pariisilaishenkinen St. Germain -bistro on etenkin kiva kahvittelu- ja lounaspaikka, jossa tekisi mieli istua pidempäänkin lukemassa kirjaa. Rajská 7.

image.jpeg

-Jos ei säikähdä lihaa tai raskasta slovakkiruokaa, kannattaa suunnata Prašná Bašta -ravintolaan vanhassakaupungissa. Monet keskustan liiketilat ovat vallanneet sinänsä mukavat, mutta vähän turhankin trendikkäät kahvila-ravintolat, mutta tämä paikka vaikuttaa siltä, ettei siellä ole muutettu mitään ihan hetkeen. Täältä saa todella perinteistä slovakialaista ruokaa, eli tule paikalle tyhjin vatsoin. Äläkä erehdy ottamaan alkuruokaa, ellet sitten ole todella, todella nälkäinen. Zámonícka 399/11. 

-Kuulostaako 30 senttiä maksava lettu utopialta? Lacinka-raflasta niitä saa, nimittäin perinteisiä slovakialaisia lettuja parilla pennosella. Paikassa on pysähtynyt tunnelma. Letut tilataan tarjoilijalta seinässä olevalta luukulta. Muutenkin paikkaan ei kovin moni turisti välttämättä eksy, tosin englanninkielinen menu sentään löytyy. Sancová 3995/18.

image.jpeg

-Kaupungin kivoimmaksi raflaksi osoittautu U Kubistu, josta saa todella hyvää lounasta (myös vegaanisena) noin kymmenen euron hintaan. Grösslingová 2524/26.

image.jpeg

Bratislava on jännä yhdistelmä rapistuvaa menneisyyden loistoa, uutta kaupunkikulttuuria ja Tsekkoslovakian aikaista betonimeininkiä. Haaveissa on joskus matkata Slovakiasta etelään kohti Balkania ja Kreikkaa. Suosittelen lämpimästi myös muille tyhjätaskuisille kulinaristeille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *