Parasta juuri nyt

Viikonloppu on ollut aika hektinen, joten pidemmittä puheitta: viime aikoina on tullut vastaan kiinnostavia juttuja, jotka ajattelin jakaa teillekin!

FullSizeRender.jpg

Samu-lehti

Tekijöiden mukaan Samu on ”uusi, kiinnostava ja kaunis lehti miessukupuolesta, sen merkityksestä, moninaisuudesta ja ilmenemismuodoista”. Ja toden totta, sellainen se onkin! Lehti on kaunis, laadukas ja ennen kaikkea kiinnostava. Perinteiset sukupuoliroolit kaventavat mielestäni etenkin miesten toimintakenttää, kun ”feminiinisiksi” mielletyt piirteet, olemisen tavat ja kiinnostuksenkohteet eivät niihin sovi; naisille sentään on sallittua ottaa omakseen maskuliiniseksi miellettyjä asioita. Siksi tällaisia tarvitaan.

Ennen kaikkea Samu ei kuitenkaan mielestäni ole lehti miehille, vaan ihmisille, mutta jo ensimmäisessä numerossa käsitellään monia aiheita, joista yleensä ovat päässeet puhumaan vain naiset: kohtukuolemaa, väkivaltakokemuksia, pukeutumista. Tätä lehteä jos jotain olisi hienoa olla itsekin tekemässä!

Jos kiinnostuit, Samua voi ostaa verkosta.

Canth magazine

Lisää kiinnostavaa luettavaa! Suomen vastine esimerkiksi Vicen Broadlyn henkisille feministisille verkkomedioille on Canth, johon itsekin pääsin kirjoittamaan jutun naisista DJ-dekkien takana. Canthiin on tinkimättömän feministinen verkkolehti kulttuurista ja elämästä. Sivuilta löytyy paljon muutakin kiinnostavaa asiaa, ja lisää on tulossa! Jään itse innolla seuraamaan (ja mahdollisesti myös kirjoittamaan!)

Jättömaa-festivaali

”Vuoden kulttuurikouvolalainen 2015”  Jättömaa-festivaali Kouvolassa vaikuttaa aidosti oudolta ja tee-se-itse -meiningiltä, mutta esiintyjäkaarti ei vaikuta ollenkaan hullummalta! Kaiken kukkuraksi festari on periaatteessa ilmainen, mutta omantunnonmukainen pääsymaksu on toki suotavaa. Lisäksi tämä on mahdollisuus käydä kerrankin Kouvolassa, jota paikkakunnalta kotoisin oleva poikaystävä luonnehti ”kaupungiksi, jonka näkee junan ikkunasta”. 

Nyt täytyy mennä nauttimaan viimeisestä vapaaillasta – huomenna alkavat kesätyöt (JÄNNÄÄ)!

kulttuuri suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *