Double-double cheeseburger

Vietettiin iltaa eilen vanhalla duuniporukalla. Oli ihan mahtavaa nähdä vanhoja työkavereita pitkästä pitkästä aikaa. No siinä mahtavuuden humussa tuli sitten juotua yksi jos toinenkin lasi boolia. Ja vähän muutakin. *vähän?* Toisin sanoen tämä sunnuntai on mennyt krapulassa, ja aivan helvetillistä hedaria potiessa. En enää nykyisin käy kovinkaan usein baareissa (tai ylipäätänsä nauti alkoholia), joten näin harvakseltaan tämä krapulan poteminen on kerta toisensa jälkeen vaan raskaampaa. 

Mutta, seurasi tästä krapulasta jotain hyvääkin. Nimittäin sunnuntain ja krapulan kunniaksi avasin taas instagramistakin tutun ANNI’N OUT BURGERIN ovet! 

Tuplajuustohampurilainen valkotsipulikastikkeella

p6140572.jpg

Hampparin tekoon tarvitset:

  • mättöfiilistä 
  • pihviainekset (katso hampurilaispihvien teko-ohje googlesta. Teen itse pihvit vähän liiankin varmalla jauheliha-sipulipussi-kermaviili-muna-korppujauho – ohjeella, joten en nää tarpeelliseksi tätä rueta kellekään neuvomaan. Hyviä pihviohjeita otetaan vastaan kommenttikenttään!)
  • pekonia
  • ketsuppia
  • cheddar juustoa
  • sipulia
  • kokista
  • valkosipulia
  • oliiviöljyä (rypsiöljykin käy) 
  • kananmunan keltuaisia 
  • salaattia
  • tomaattia

Ja sitten hommiin!

  1. Tee ihan ekana ne pihvit.
  2. Sen jälkeen tee sipulista renkaita ja paista pannulla. Kun sipulit alkaa olla paistettu, lisää pannulle tilkka kokista (tätä ei saa unohtaa!) ja paistele vielä hetkisen. Jussi 69 opetti tämän kokishomman jossain kokkiohjelmassa ja voin kertoo, että toimii. Kokis tuo ihan törkeen hyvän maun sipuliin, ja samalla koko hamppariin. Jos siis skippaat kokiksen, menetät taas sen makutakuun tästä hampurilaisesta.
  3. Tsipuleitten jälkeen paistetaan pekoni. Tämä kohta ei varmaan enempää selittelyä kaipaa. Pekoniin ei lisätä kokista. 
  4. Kun peksu on paistettu, viipaloidaan tomaatti ja salaatti. Tämäkin lienee kaikille tuttua puuhaa. 
  5. Kun kaikki tämä on tehty, tehdään loppusilauksena valkosipulimajoneesi, joka tekee tästä hampurilaisesta hampurilaisen. Se täytyy tehdä itse! Häpeä, jos menet kaupasta sen ostamaan. 

p6140571.jpg

Valkotsipulimajoneesi 

  1. Erottele kolmen kananmunan keltuaiset kuppiin. Ja vatkaa, paljon! 
  2. Vatkaa lisää. 
  3. Ja vähän vielä lisää. 
  4. Purista seokseen kolme isohkoa valkosipulin kynttä. Vatkaa. 
  5. Kun seoksesta on tullut selkeesti paksumpaa, ala lisäämään siihen pikku hiljaa öljyä. Ohuena nauhana. Äläkä missään nimessä unohda vatkata. 
  6. Veivaa veivaa ja lissää öljyä. Tee tätä niin pitkään, että majoneesia on tarpeeksi, ja se on koostumukseltaan paksua. 
  7. Lisää oman maun mukkaan mausteita. Suolaa ja pippuria ja muutama tippa sitruunamehua on jees. 

Älä hätäänny, jos majoneesi ei onnistu heti. Kulutin kerran majoneesin tekoon pullollisen öljyä ja paketillisen kananmunia, eikä onnistunu vieläkään. Ainekset loppu, ja kyllä muuten vitutti. Kaikista tärkeintä on vaan se vatkaaminen. Ja tämä on kyllä parasta tehä ihan käsipelillä. Minä oon pistäny Mikan vatkaamaan. *muah*

Kun tämä on tehty, olet tehnyt kaiken. Kokoa hamppari, ja nauti! *äläkä vaan laske kaloreita*

burger.gif

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

xxx

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.