Surullisen kuuluisa kasvissosekeitto

Eiliseen ruokavalion kevennykseen liittyen, halusin heti tännään ottaa testiin kasvissoseskeiton. Tämän surullisen kuuluisan keiton minun tekemänäni. Tein ite kasvissosekeittoa viimeksi edellisen blogini aikaan, eli kutakuinkin varmaan jo lähemmäs kolme vuotta sitten. Elin tällöin muutenkin vielä ruuanlaitossa niitä noviisin aikoja. Sanotaanko vaikka näin, että keitto ei tällöin ottanut ihan tuulta purjeittensa alle. En ajatellut ollenkaan, että kasvisten pilkkomisen jälkeen ne tulisi myös keittää kypsiksi ennen kuin ne laittaa survojassa sekaisin. Anni the masterchef survoi kasvikset raakoina ja sitten vaan kiehautti tämän raa’an soseen, ja vielä pysty ääneen ihmettelemään blogissa, että ”jännän makusta kun keitto on samalla tosi kuumaa, mutta samalla raa’an makusta” ? JÄNNÄ JUTTU. 

NO. Tästä farssista on selvitty jo hyvän aikaa sitten, mutta vasta tänään uskalsin kokeilla keiton tekemistä uudestaan. Kasvissosekeitto on kyllä yks meikän lempikeitoista. Ja nyt on muuten pakko sanoa, että söin tänään parasta kasvissosekeittoa koskaan! Erittäin simppeliä, hyvää, ja ennen kaikkea kevyttä. Keittoa tuli aika iso kattilallinen, riittää ainaki neljälle ihmiselle. Kuitenkin tästä makuelämyksestä hurmioituneena syötiin molemmat kaksi kuppia (myös Mika = poikaystävät ja miehet tykkää tästä kanssa) ja pianhan se kattilan pohja jo pilkottikin. *uppistakeikkaa*

Tällä ohjeella onnistuu heikompikin leipuri.

No mitä laitellaan?

  • 2 perunaa
  • 1 pieni bataatti
  • 3 porkkanaa
  • kourallinen kukkakaalia
  • 3 kesäsipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Koskenlaskijaa
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • pippuria ja suolaa 
  1. Kuori ja pilko perunat, bataatti, porkkanat ja kukkakaali. Kiehumaan kattilaan ja vettä niin, että kasvikset peittyy. Tähän sekaan samantien kaksi kasvisliemikuutiota, jos semmosia tykkää käyttää. Minä oon vielä sen verran laiska keiton tekijä, että maustan keittoni ihan rehellisesti vielä valmiilla kuutioilla. 
  2. Pienennä sipulit ja kuullota pannulla. 
  3. Kun kasvikset alkaa olla kypsyneet, sipulit sekaan. 
  4. Kun kaikki on ihan kypsynyttä, koko soossi murskaksi. Meillä ei ole survojaa (kyllä) eikä blenderiin mahtuisi kaikki, joten tein tämän ihan käsipelillä. Onnistu erinomasesti. 
  5. Puolet koskenlaskijasta keiton sekaan ja hautumaan. 
  6. Pippuria ja ripaus suolaa omien halujen mukkaan. 
  7. Keittoa kuppiin, päälle raejuustoa ja 100% makunautinto on taattu. 

Keiton ollessa valmista, mulla oli niin karmee nälkä, että enhän mää mitään hienoja annoskuvia ehtiny rueta ottamaan. Paremmin keiton onnistuneisuutta kuvaakin ehkä tää seuraava kuva lähestulkoon tyhjästä kattilasta. Maha tuli ehkä vähä liiankin täyteen, mutta eipä haittaa, koska eväs oli näin kevyttä. 

p6301037.jpg

Suosittelen testaamaan! Ja mää haluan nähdä henkilökohtasesti sen ihmisen, joka ei tästä kasvissosekeitosta tykkää. 

xxx 

Koti Ruoka ja juoma