Arkkitehdin uudenvuodenheila

Hei Pupu,
olen nainen ja etsin miestä tositarkoituksella. Iän kertyessä olen nostanut vaatimustasoani, ja vaikka viime vuosien yritykset ovat olleet tavalla tai toisella epäonnistuneita, en ole vielä kokonaan luopunut toivosta. Lähestyn nopeasti kolmeakymppiä ja sen oikean löytyminen (mahdollisimman pian) alkaa tuntua yhä tärkeämmältä.

Uudenvuoden aattona tapasin miehen, joka sai minut nauramaan. Illan aikana kiinnostuin hänestä yhä enemmän, koska hän vaikutti mukavalta ja sivistyneeltä. Päädyimme hänen luokseen. Ihailin hänen massiivista kirjahyllyään (marxilaista teoriaa, romaaneja) ja oopperalevykokoelmaansa.

Mietin, miksi hän olisi minusta kiinnostunut. En ole itsekään ihan oppimaton: olen vastavalmistunut arkkitehti. Minulla on ihan kiva kroppa. Varmaan häntä veti minussa puoleensa se, että olen vilpitön, kepeä, enkä kyseenalaista turhia – ehkä yö kanssani sopi vastapainoksi hänen tutkijan uralleen.

Jäin miettimään tätä kohtaamista, joka teki minuun vaikutuksen. Itse asiassa etsinkin miestä, joka tekee minuun vaikutuksen pikemminkin älyllään kuin lihaksillaan. Mutta Pupu, voiko kumppanini olla paljon sivistyneempi kuin minä itse?

Kultaköynnös

 

Rakas Kultaköynnös,
ensinnäkin: onnittelut onnistuneesta yhden yön jutusta! Tutkijasi vaikuttaa juuri sopivalta uudenvuodenheilalta. Mutta, kuten varmasti tiedät, yhden yön intohimoon vaaditaan eri asioita kuin pitkään suhteeseen, jota varsinainen kysymyksesi koskee. Haluat jakaa elämäsi jonkun kanssa ja siihen ei riitä leveä kirjahylly ja levykokoelma, vaikka ne saattavatkin olla kiva lisä yhteiseen kämppään.

Mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita elämässä, Kultaköynnös? Mistä et ole valmis luopumaan? Mitä haluat kumppaniltasi, ja onko se realistista? Jos haluat ehdottomasti, että hän on hauska ja sinua älykkäämpi, voitko joustaa ulkonäkökriteereissäsi? Haluat varmaan, että kumppanisi hyväksyy sinut sellaisena kuin olet, mutta mitä huonoja puolia olet itse valmis hyväksymään toisessa?

Meissä jokaisessa nimittäin on myös inhottavia huonoja puolia, jotka väkisinkin paljastuvat ennemmin tai myöhemmin. Myös sinussa! Myös hänessä! Toisaalta meissä on kaikissa myös hyviä puolia, joita ei välttämättä huomaa ensitapaamisella. Siksi yhden illan viehätyksen perusteella ei voi päätellä toisen potentiaalia pitkään suhteeseen. Uudenvuodenheilasi esitteli sinulle vain hyviä puoliaan, ja ihastuit. Tiedämme kuitenkin hänestä myös yhden huonon puolen, oikeastaan sen kaikkein tärkeimmän: hän ei halunnut suhdetta, tai tarkemmin ottaen, hän ei halunnut suhdetta sinun kanssasi. Miksi? Sitä emme tiedä. Ehkä hän on juuri eronnut. Ehkä hän on työnarkomaani, eikä halua seurustella vakavasti. Ehkä hän on asettanut tulevalle kumppanilleen jonkin kriteerin, jota et täyttänyt. Sinun kannaltasi, rakas Kultaköynnös, syyllä ei ole väliä. Se ei tee sinusta yhtään huonompaa tai heikennä mahdollisuuksiasi rakkauden löytämiseen.

Entä sitten mainitsemasi ero koulutuksessa ja sivistyksessä? Pupu ei usko, että mikään yksittäinen eroavaisuus sinänsä tekisi suhteesta mahdotonta (joskin esimerkiksi kieli, jota molemmat osaavat edes vähän, saattaa helpottaa arkea). Oikeastaan lopulta on vain yksi asia, mitä tarvitaan: että halu olla toisen kanssa on molemminpuolista. Kaikesta muusta voi päästä yhdessä sopimukseen. Kannattaa siis nopeasti karsia potentiaalisten kumppanien listalta ne, jotka eivät ole kiinnostuneita suhteesta kanssasi.

Ole kärsivällinen, rakas Kultaköynnös! Tutustu avoimin mielin uusiin ihmisiin, ja anna toinen mahdollisuus niillekin, joita et heti himoitse täysillä. Intohimo voi joskus syttyä hitaasti toiseen tutustuessa. Onnea matkaan!

Rakkain terveisin,
Pupu

suhteet oma-elama rakkaus seksi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *