Ladataan...
Heidi H

Vaikka kesää todellakin on vielä jäljellä, monilla alkaa olla kesälomat takanapäin ja paluu arkeen saattaa tuntua vastenmieliseltä tai jopa ahdistavalta. Lomalta on kuitenkin joskus myös kiva palata normaaleihin ruutineihin, mutta miksi niin usein hautaudumme siihen omaan arkeemme ja miksi sen pitäisi aina olla ns. "normaalia arkea"? Arjestakin voi tehdä uutta ja jännittävää ihan pienilläkin muutoksilla. 

Arjen ja rutiinien lisäksi syksy tuo monille mukanaan myös esimerkiksi opiskelun aloituksen tai uuden harrastuksen. Tällaiset uudet asiat inspiroivat usein ainakin minua ja uuden vuoden lupausten sijaan olen yleensä kesän päätteeksi tehnyt "syksylupauksia".  Myös tänä vuonna olen monen asian kohdalla todennut, että syksymmällä sitten. Toki on normaalia, että syksyllä innostuu uusista asioista ja harrastukset palaavat tauolta yms. mutta kyse onkin siitä että monesti se innostus lopahtaa nopeasti ja asiat mitä toivoisi itsensä tekevän, jääkin tekemättä ja on helppo sysätä syrjemmälle arjen kiireiden keskeltä. Hetkessä on ihana elää ja aina ei tarvitsekaan suunnitella, mutta jämähdämme niin helposti siihen omaan kuplaan, jossa arki pyörii ja elämä on ihan ok. 

Mitäpä jos joskus poistuisikin sieltä omasta kuplasta ja kokeilisi jotain uutta? Oletko aina halunnut kuvata hauskoja youtube-videoita, aloittaa joogan, opetella kokkaamaan jotain ihan uutta tai haluaisitko vaihtaa olohuoneen verhot ja pitää kodin paremmin siistinä?  Mitäpä jos tänä syksynä et antaisi tutun ja turvallisen arjen vallata mieltäsi vaan pysähtyisit hetkeksi ajattelemaan itseäsi, mietit mitä sinä haluat ja unohdat hetkeksi miten pitäisi elää. Mieti, mistä asioista tulet iloiseksi ja miten voisit lisätä niitä asioita elämääsi. Ei ole mitään tiettyä kaavaa, miten elämän tulisi mennä. Arjen ei aina tarvitse olla sitä tavallista arkea, vaan pitää muistaa myös elää ja tehdä niitä asioita josta aidosti nauttii.

Niin usein tyydytään vain siihen mitä sillä hetkellä on, eikä uskalleta ottaa riskejä ja poistua niiden omien mukavien rajojen ulkopuolelle. Kuulen usein kuinka ihmiset haluaisivat tehdä sitä, tätä ja tuota, mutta koskaan ei kuitenkaan saada aikaiseksi ja ystävien kanssa kuulumisia vaihdellaan listaten niitä asioita, joiden toivoisi olevan paremmin. Myönnän, että kuulun välillä itsekin tuohon sakkiin ja tietyssä määrin se kuuluu elämään. On ihanaa puhua ystävien kanssa unelmista ja tulevaisuuden suunnitelmista, mutta mikään ei kuitenkaan tapahdu puhumalla vaan tarvitaan myös tekoja. Kehittyminen tuossa asiassa ei tekisi pahaa kenellekään.

Olen itse muutamien vuosien aikana ymmärtänyt kuinka paljon sisältöä omaan arkeen voi tuoda omilla valinnoilla. Kaikki tekeminen lähtee itsestä ja on kiinni omasta asenteesta. Kukaan ei tule kotoa hakemaan. Jos jää vaan kotiin istumaan ja kirjoittelemaan kateellisena keskustelupalstoille kuinka naapuri luo omaa uraa oman asenteensa ehdoilla, ei voi ikinä yltää samalle tasolle. Oman uran luomisella en nyt tarkoita, että kaikkien haaveiden tulisi liittyä juuri työelämään vaan ne voivat olla ihan mitä vaan. Jokaisella on omat unelmat ja omat tavoitteet. Olet oman elämäsi johtaja ja toivon, että olet onnellinen omien valintojesi ansiosta. 

Lupaa, että tänä syksynä teet jotain josta olet haaveillut jo pitkään ja otat edes pienen askeleen kohti unelmaasi tai tavoitettasi. Älä koskaan sano itsellesi, että et pysty siihen tai sinusta ei ole mihinkään. Älä myöskään kuvittele, että joku toinen on sinua parempi äläkä varsinkaan anna kenenkään toisen lytätä unelmiasi.

Sinä pystyt siihen ja sinusta on siihen!!!

 

 

Kuvat: Heikki Arra/HA photography

Ladataan...

Ladataan...
Heidi H

Miss Eloweena 2018 valitaan 28.7 Nakkilassa Villilän kartanossa. Käynnissä on myös virallinen yleisöäänestys, minkä perusteella valitaan yleisön suosikkityttö. Käy antamassa äänesi niin voit vaikuttaa suosikin valintaa. Äänestämään pääset tästä.

 

Mainosstudio Sanna H. Meikki ja hiukset: Iitu Kettunen ja Minna Vänttinen

Ladataan...

Ladataan...
Heidi H

Tämä kesä on ollut hieman erilainen, sillä töiden lisäksi minua on pitänyt kiireisenä Miss Eloweena 2018-kilpailu. Se on siis Henna Peltosen luotsaama missikisa, jossa etsitään luonnollisen kaunista ja hyvämaineista naapurintyttöä. Kaikki kauneuskirurgiset toimenpiteet sekä ripsien-ja hiustenpidennykset ovat kiellettyjä. Kilpailun ideasta voit käydä lukemassa lisää Hennan blogistaMuihin finalisteihin voit tutustua Miss ew-facebooksivulla sekä instagramissa. Miss eloweena valitaan tänä vuonna toisen kerran ja finaali käydään Nakkilassa Villilän kartanossa 28.7.

Itse lähdin kisaan mukaan, koska tämä kisa tuntuu sopivanlaiselta itselle ja kilpailun erilaisuus innosti lähtemään mukaan. Pääsen kisan kautta edustamaan minulle tärkeitä arvoja ja olemaan täysin oma itseni. En tarkoita, että ripsienpidennyksissä tms olisi mitään pahaa, ei tietenkään ole. Tuntuu vain siltä, että nykymaailmassa kauneusihanteet rakennetaan kaiken muun kuin luonnollisuuden ympärille ja halutaan yhä enemmän näyttää vain toistemme kopioilta. Somekuvissa tavoitellaan täydellisyyttä ja yritetään olla jotain muuta mitä oikeasti ollaan. Lisäksi sosiaalinen media on niin vahvasti läsnä jokaisessa hetkessä, joten tuntuu että arkielämässäkin katsoo joitain ihmisiä filtterin läpi. Itsetunto-ongelmat lisääntyvät, sillä muiden elämä saattaa sosiaalisen median välityksellä näyttää täydelliseltä ja aletaan kateuden varjostamana tavoitella jotain, mikä oikeasti ei ole tavoittelemisen arvoista. Haluankin esimerkkilläni kannustaa ihmisiä pois siitä maailmasta, missä kuvanmuokkaukset, kauneuden rakentaminen sekä filtterit luovat vääristyneitä ihanteita ja luovat paineita etenkin nuorille. Lisäksi haluan kannustaa siihen, että sosiaalisesta mediasta tai ulkomaailmasta tulevat paineet eivät vaikuttaisi liikaa varsinkaan nuoriin, vaan ulkonäköön liittyvät asiat olisivat enemmän omia valintoja. Kilpailun tarkoituksena ei siis ole vastustaa pidennyksiä tai muuta vastaavaa vaan nimenomaan tuoda esiin sitä, että kaikkien ei tarvitse yrittää sopia tiettyyn muottiin, vaan jokainen saa näyttää juuri siltä kuin itse haluaa. Lisäksi tässä kisassa halutaan luoda entisajan missikisojen tuntua sekä tuoda myös esiin Suomen kaunista luontoa. 

Ulkonäköpaineet ovat varmasti tuttuja kaikille jossain määrin, tottakai myös minulle. En tiedä ketään, joka eiolisi kamppailut niiden kanssa edes vähän. Monilla paineet jatkuvat myös aikuisikään. On pitkä matka päästä sinuiksi itsensä kanssa, mutta se on matka joka kannattaa ehdottomasti aloittaa. Ensimmäiseksi täytyy lopettaa itsensä vertailu muihin. On niin helppo sukeltaa syvälle somen ihmeelliseen maailmaan ja seikkailla profiilista profiiliin löytäen yhä täydellisempiä ihmisiä Lisäksi kannattaa kysyä itseltään, miksi kadehtii muita.  Eikö meidän naisten pitäisi mielummin pitää yhtä ja ihailla sekä kehua toisiamme. Itseään tarkastelee usein kriittisemmin kuin muita. On niin helppo aina löytää jotain paranneltavaa. Muista, että muut ei näe niitä, mitä sä pidät epäkohtina itsessä. Olet upea just noin. 

Toivottavasti jäät mun kanssa tälle matkalle ja tehdään maailmasta edes hieman positiivisempi paikka.

Kuvat: Mainosstudio Sanna H. Meikki & Hiukset: Iitu Kettunen & Minna Vänttinen

Ladataan...

Pages