Suomalaiset käyvät usein saunassa

 

Torstaina 7.2.2019 vietimme koko päivän tuuroreiden ja muiden vaihtareiden kanssa. Päivä alkoi infolla ja sitä seurasi jäänmurtamisleikkejä. Kiersimme ja tutustuimme kaupunkiin. Tuutorit näyttivät meille kaupungin parhaat kahvilat. Meitä vaihtareita on yhteensä 25 ympäri maailmaa esim. Saksasta, Argentiinasta, Koreasta ja Venäjältä. Kerroimme omista kulttuuristamme toisillemme ja tutustuimme toisiin. 

”Suomalaiset käyvät usein saunassa” Tämä lause nauratti kielellisesti ja merkityksellisesti. Monet yrittivät toistaa perästä. Kerroimme hieman suomalaisesta säästä, Opiskelijakulttuurista, kuinka vedämme keskiviikkoisin haalarit jalkaan lähdemme juhlimaan ja keräämään merkkejä, suomalaisesta koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmästä. Moni kysyi, mitä eroa on lähihoitajalla ja sairaanhoitajalla. Kerroimme myös, että Suomessa on ilmainen terveydenhuolto alle 18-vuotiaaksi ja kuinka saamme koulussa ilmaisen kouluruuan. Kieltämättä näiden jälkeen voi olla erityisen iloinen, että olen suomalainen. Torstai oli antoisa mutta raskas päivä. Oma kielellinen osaaminen vahvistui jälleen. Minä osaan, minä pystyn. 

Perjantaina olimme tutustumassa harjoittelukoordinaattorimme kanssa tulevaan harjoittelupaikkaan. Harjoittelun suoritamme palvelukodissa. Huokaisimme helpotuksesta, käytävillä näkyi käsidesiä ja hanskoja. Meidän iloksemme ohjaajamme puhuivat englantia ja jopa osa asukkaista. Innolla odotamme maanantaita.

 

 

received_320547235248602.jpeg

 

received_987942968067826.jpeg

received_322090601987547.jpeg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *