Suomi-vieraat

Saimme nauttia Suomi-vieraiden seurasta reilu viikon verran. Even siskon kanssa  kävimme Antwerpenissä suklaamuseossa, jossa pääsimme kuulemaan ja osittain näkemään, miten suklaa löytää tiensä kaupan hyllylle. Tiesittekös muuten, että suklaapapuja kuivatetaan 6 päivää banaanienlehtien välissä. Pääsimme myös maistelemaan eri suklaita ja olivathan ne nyt hyviä. Kävimme myös Brugessa (2h junamatka mechelenistä) sieltä löysimme keskiaikaisen sairaalaan, joka oli meille kaikille hieman pettymys ”keskiaikaisessa sairaalassa” oli kristillisiä kuvia ja monet tekstit olivat selitetty ranskaksi, hollanniksi sekä espanjaksi, ei edes englanniksi.

Perjantaina Salla ja Daniel saapuivat Belgiaan, voi sitä onnenpäivää. Sovimme tapaamamme Antwerpenin juna-asemalla, heitin kuitenkin pienen valkoisen valheen ja yllätimme kaksikon jo junassa. Heidän kanssaan kiersimme Belgian eri kaupunkeja. Ghent (Mechelenistä 1h junamatka) osoittautui erittäin viehättäväksi ja kauniiksi kaupungiksi. Brysselissä kävimme Euroopan komissiossa, joka olikin iso rakennus. Oli ihana pitkästä aikaa vaihtaa heidän kanssaan kuulumisia, nimittäin ikävä on ollut hirmuisen kova.

Keskustelimme vuokraisäntien kanssa kuinka hauskoihin paikkojen  nimiin olimme törmänneet täällä Belgiassa. Willebroek, kylä jossa asumme on suomennettuna ”villikylä”. Katu jossa asumme täällä on Broekstraat, joka tarkoittaa ”housukatua”. Täällä Belgiassa sovitushuone on ”paskamer”. Näistähän juttua riitti. Heidän korviin ”kauhajoki” kuulosti ihan hassulta.
Vapaa-aikanamme olemme ahkeroineet tehtäviä. Käymme verkkokurssina ruotsin-, kehittämis ja tutkimus-, gerontologiankurssit. Niissä on riittänyt tehtävää.
Kävimme tiistaina hakemassa uuteen asuntoon avaimet. Huone paljastui katollisen kirkon omistamaksi. Katollinen kirkko vuokraa opiskelijoille huoneita, johon sisältyy aamupalan lisäksi suihku. Vessa sekä keittiötilat ovat yhteisiä. Saimme paikasta erittäin hyvän vastaanoton. Aluksi meitä hieman epäilytti, kun vuokra piti maksaa käteisellä eikä vuokrasopimuksen tekoon suostuttu. (sopimuksen teko kuukaudeksi on kuulemma tarpeeton) Saimme kuitenkin kuitit maksetusta huoneesta.
Ennen viimeistä harjoittelua suuntasimme lomalle Turkkiin, jossa saamme pienen hetken hengähtää ennen seuraavaa harjoittelua.

Ghent

 

Antwerp

 

Bryssel

 

Antwerp

Bryssel

hyvinvointi ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *