makumatka pohjoiseen
Jos minulla olisi rahaa kuin roskaa, nauttisin varmaan joka viikonloppu menun pitkän kaavan mukaan ravintolassa.
Siksi olinkin onnellinen, kun pääsin viime viikolla järjestetyillä Victoria’s Secretin pressipäivillä testaamaan myös Viking Gracen Oscar à la Carten neljän ruokalajin Pure Nordic Tastes -menun.
Monelle ruotsinlaivojen ravintoloista nousevat ensimmäisenä mieleen muistot abiristeilystä: sekasorto buffetissa, lautaselle epämääräiseen kasaan mätetty ruoka ja valtavat jäätelöannokset. Oscar à la Carte kuitenkin pyyhki nämä mielikuvat ajatuksistani nopeasti, sillä ravintolan sisustus oli tyylikäs, tunnelma leppoisa ja ruoka erinomaista.
Alkuruoaksi tarjoiltiin muikun mätiä, perunavohvelia, punasipulia ja smetanaa sekä myöhemmin lämmin kanttarellitoast savustetun poronkielen kera. Pääruoaksi söimme haudutettua turskanselkää, katkarapuja ja piparjuurta. Makea vohveli, mustikkahilloke ja puolukkajäätelö kruunasivat aterian.
Menua kuvaisivat mielestäni parhaiten sanat puhdas ja kotimainen. Annokset olivat melko perinteisiä, mutta niissä oli hieman toivottua twistiä – en ole esimerkiksi koskaan ennen syönyt poron kieltä, joka tuntui aluksi ajatuksena hieman omituiselta, mutta maistui oikein hyvältä.
Seurakin oli mitä parhain, ja illallinen venyi puoleenyöhön asti. Innokkaimmat jatkoivat vielä katsomaan Janne Tulkkia, minä vetäydyin nukkumaan hyttini upottaviin lakanoihin. Ja kyllä muuten nukutti, varsinkin neljän ruokalajin illallisen jälkeen.
xo Hanna
// I got a chance to taste Viking Grace’s Oscar à la Carte’s Pure Nordic Tastes menu. Everything was very Scandinavian, both in taste and looks – and that’s the way I like it.
bloglovin // instagram // pinterest