Herkuttelua Fazerin lauantaibrunssilla

DSC_2808.jpg

Lauantaiaamu käynnistyi herkullisissa merkeissä nostalgisen Karl Fazer Cafén viikonloppubrunssilla.

Olen halunnut jo pitkään päästä maistelemaan Fazerin brunssia, sillä se on yksi Helsingin kehutuimmista. Aamuvirkkuina olimme paikalla siskoni kanssa jo puoli kymmeneltä, ensimmäisten asiakkaiden joukossa. Fazerin brunssia tarjoillaan lauantaisin klo 9-14 ja sunnuntaisin klo 10-14. Onneksi tulimme paikalle ajoissa: jonoa alkoi kertyä sitä mukaa, kun kello alkoi lähestyä puoltapäivää.

Brunssi todella täytti kaikki odotuksemme: erilaisia vaihtoehtoja oli runsaasti, jolloin kukin löytää brunssilta mieleisensä. Monet brunssit ovat sellaisia, että mitä laadukkaampaa ruoka on, sitä vähemmän on myös valikoimaa. Fazerin brunssilla kohtasivat kuitenkin sekä laatu että määrä!

Fazer1.jpg

Fazer2.jpg

Lauantain brunssilla tarjolla oli caesar- ja vuohenjuustosalaattia, erilaisia sämpylöitä ja ruisleipää, croissantteja, paahtoleipää ja hilloa, hedelmiä, jogurttia, smoothieta, appelsiini- ja omenamehua sekä lämpimiä juotavia. Plussaa etenkin tuoreista paistotuotteista, jotka olivat päältä rapeita ja pehmeitä sisältä – suurin osa Fazerin leivistä onkin käsin leivottuja. Myös hedelmiä oli ilahduttavan laaja valikoima, ja etenkin hunajameloni maistui kypsän täyteläiseltä. Pohdiskelimme smoothien aineksia, kunnes selvisi, että juomassa oli mansikkaa ja inkivääriä. Yhdistelmä oli raikas, kevyt ja kesäinen – sitä voisi kokeilla kotikeittiössäkin.

DSC_2803.jpg

DSC_2823.jpg

Kuten sanottu, kahvilasali oli vielä hiljainen ennen kymmentä, joten ehdin kuvata rauhassa buffetpöydän ja koota mieleiseni annoksen. Karl Fazer Café on toiminut Kluuvikadulla jo vuodesta 1891 asti, jolloin Karl Fazer perusti paikalle ranskalais-venäläisen konditorian. Kahvilan sisustuksessa on säilytetty miellyttävällä tavalla vuosisadan takainen sisustus: kullatut pinnat ja mustat seinät tekevät tilasta juhlavan. Kahvilan puolella on mahtava valikoima pieniä purtavia, kuten täytettyjä leipiä, leivonnaisia ja smoothieita. Tämän lisäksi kahvilassa myydään tietysti Fazerin suklaata monissa muodoissa, niin pakatuissa rasioissa kuin yksittäisinä konvehteina.

DSC_2868.jpg

DSC_2851.jpg

DSC_2814.jpg

Jälkiruoaksi oli pakko napata pari lettua, niin herkullisilta ne näyttivät viereisissä pöydissä. Letut, mansikkahillo ja kermavaahto olivat kaikki kotitekoisen makuisia ja juuri siksi varsin maukkaita. Jälkiruoan jälkiruoaksi maistelimme vielä hieman Fazerin täytekakkuja. Kakut vaihtelevat aina päivän mukaan, eikä koskaan voikaan tarkalleen tietää, minkälaista kakkua on seuraavaksi luvassa. Tällä kertaa jälkiruokapisteellä tarjottiin muhkeaa suklaakakkua (jossa taisi olla aavistus chiliä?) sekä kahta hedelmäistä täytekakkua. Kaikki leivonnaiset olivat todella onnistuneita! Suosittelen kuitenkin leikkaamaan kakkupalat maltillisesti, muuten iskee ähky ja makean yliannostus.

Fazer3.jpg

Fazerilla oltiin uppouduttu jo pääsiäistunnelmiin: myynnissä oli niin perinteisiä Mignon-munia, pieniä lahjapakkauksia kuin marmeladikuuliakin. Myös näyteikkuna oli somistettu teemaan sopivasti pupuin ja tipuin. Himoitsimme etenkin kauniisti kuvioituja koristemunia, jotka muistuttivat Fabergén pääsiäismunia.

Fazerilla vietetyn rentouttavan aamiaisen lisäksi lauantaina ehti tapahtua paljon muutakin: kävimme shoppailemassa, pyörimme hieman Hulluilla Päivillä, tsekkasimme Kiasman tämänhetkiset näyttelyt (suosittelen etenkin chileläisen Alfredo Jaarin yhteiskunnan epäkohtiin pureutuvaa kokoelmanäyttelyä!), kävimme Bar 9:ssä Pollo Limonellolla ja katsomassa Wes Andersonin uusimman, The Grand Budapest Hotelin. Rakasta siskoani lainatakseni: ”Superlauantai supersiskon kanssa.”

Aurinkoista viikonloppua,

xo Hanna

 

Kirjoitus on toteutettu yhteistyössä Fazerin kanssa.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.