mansikka-goji chia-puuro

DSC_3040.jpg

Söin tänä aamuna elämäni ensimmäistä kertaa chia-puuroa. Chia-siemenistä on kohistu niin paljon fitness- ja ruokablogeissa, että minunkin oli pakko päästä kokeilemaan tätä superfoodia.

CocoVin chia-siemenet on tuotu Meksikosta, ja chia-siemenet ovatkin olleet perinteistä voimaruokaa Keski-Amerikassa. Chia-siemet sisältävät runsaasti hyviä ravintoaineita: noin 20% proteiinia, kuitua, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Tämä superfood sisältää proteiinia kaksi kertaa enemmän kuin mikään muu jyvä tai siemen.

DSC_3055.jpg

Chia-siementen suositeltava päiväannos on 2-6 ruokalusikallista. Helsingin Sanomissa oli juuri eilen uutinen, jossa kuitenkin spekuloitiin, että chia-siemeniä saisi syödä vain yhden ruokalusikallisen (15 grammaa) päivässä. EU-päätöksen mukaan chia-siemeniä saisi puolestaan käyttää ainoastaan leipätuotteisiin, jossa sieenten pitoisuus on enintään 5 prosenttia. Mielenkiintoista.

Ristiriitaisista suosituksista huolimatta söin chia-puuroni hyvillä mielin. And it was good! Chia-siemenet eivät itsessään maistu oikein miltään, mutta goji-marjat olivat turvonneet yön aikana mehukkaiksi ja mansikkasose maistui ihanan raikkaalta. Kaikki eivät välttämättä innostu liotettujen siementen geelimäisestä koostumuksesta, mutta minusta puuro tuntui hyvältä. Kesän maku!

DSC_3045.jpg

Chia-puuro sopii etenkin kiireisiin aamuihin, sillä puuron voi tehdä jääkaappiin turpoamaan jo edellisen illan aikana. Tein oman puuroni noudattaen Chocochilin ohjetta, jonka löydät täältä. Mutta tässä lyhyt recap puuron tekoon:

1. Sekoita kaksi ruokalusikallista chia-siemeniä ja 1dl vettä keskenään.

2. Anna seoksen turvota 10 minuuttia ja sekoittele välillä.

3. Lisää mieleisesi höystöt (esim. marjasose) ja laita seos yöksi jääkaappiin.

Ei likaisia kattiloita, ei pohjaanpalanutta puuromössöä, ei tylsää mikropuuroa! Keep it simple.

Aurinkoista keskiviikkoa,

xo Hanna

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY