Tyynenmeren äärellä

Kävimme sunnuntaina kahden luokkatoverini kanssa testaamassa Kokomon Pacific Brunssin. Syy juuri kyseisen paikan valintaan oli lähinnä se, että minulla oli Trendin mukana tullut, yhä melko käyttämätön CityShoppari -kortti, jossa luvattiin smoothiella varustettua brunssia kahdelle hengelle kolmenkympin hintaan.

dsc_0356.jpg

Kokomo oli kaikille meistä tuntematonta maaperää. Paikka on sisustettu ”hawaijilaishenkiseen” tyyliin, ja etenkin korni surffailukuva naisesta ja miehestä kavereineen (vaiko perheestä lapsineen? Nainen näytti melko vanhalta) DJ:n hölmöjen biisien tahtiin irrotti useammat naurut.

Smoothievaihtoehtoina oli tarjolla mango, passion, marja ja vielä jokin, mitä en valitettavasti enää muista. Smoothieta oli ainakin riittävästi! Valitsin mangon, mikä oli ihan ok, mutta lopulta aika mauton ja pikemminkin pirtelömäisen vetelä kuin paksun smoothieinen.

dsc_0357.jpg

Tarjolla oli ihan kiitettävä valikoima kaikkea: pähkinöitä, siemeniä yms. härpäkkeitä, pieni valikoima muroja ja mysliä, maustamatonta jogurttia, pilkottuja hedelmiä (osa purkista, osa tuoreita), marjoja sekä leipää ja leivänpaahtimet. Erityisesti pisteet jyvillä päällystetylle leivälle, joka oli tosi hyvää, etenkin lämpimänä.

Sitten oli perinteisesti munakokkelia, pekonia ja nakkeja. Salaattipöydässä oli kuitenkin otettu toisenlainen näkökulma: tarjolla oli esimerkiksi couscous ja nuudelisalaattia. Ihastuin etenkin tähän lohella höystettyyn nuudelisalaattiin, täytyy ehdottomasti kokeilla tehdä sitä joskus kotona.

Suurimman miinuksen Kokomo saa kuitenkin ruoan puutteesta: ruoka loppui vähän väliä kesken, ja kaverini jäi ilman pullaa, jota oli alusta asti himoinnut. Vaikutti myös vähän siltä, että tarjoilut hupenivat sitä mukaa, kun ihmiset kiskoivat ruokaa. 

Ei siis erityisen ihmeellinen tai säväyttävä brunssi, mutta ihan kelvollinen. Vatsani oli syöminkien jälkeen niin täynnä, että siihen jo sattui. Loppupäivä vierähtikin Koffin puistossa maaten, järkyttyneenä siitä ruokamäärästä, jota ihminen voi itseensä buffetpöydästä lappaa.

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Hyvä olo

Hyvä ystävä + hyvä ruoka = parempi mieli

Ystäväni täytti vuosia jo viime kuukauden puolella. Epätoivoisten lahjaetsintöjen jälkeen päädyin siihen lopputulokseen, että hänellä on jo  kaikkea: kivat astiat, valtava kasa ihania kynsilakkoja, itsetehtyä pullaa. Mikä avuksi?

Mietin, mitä mieluiten itse haluaisin lahjaksi. Koska pidän kokkailusta ja hyvästä ruoasta, ajattelin, että iltapäivä ravintolan terassilla notkuen olisi mieluinen tapa juhlistaa lisävuosia lasissa.

maya_annos.jpg

Maya osoittautui täydelliseksi valinnaksi juhlistaa ystävää, nauttia hyvästä ruoasta ja rupatella kaikesta, mistä nyt ystävän kanssa jutellaan. Olimme liikkeellä kuuden aikoihin, ja pelkäsin, että paikka olisi jo aivan täynnä. Jouduimme kuitenkin jonottamaan vapaata pöytää enintään 10 minuuttia.

Terassille emme päässeet, mutta se ei oikeastaan haitannut, sillä aurinko oli jo kadonnut rautatieaseman taakse. Nautiskelimme huolella valmistetuista vuohenjuusto-hedelmäsalaateistamme ja pohdimme, miksi kotona tulee niin harvoin valmistettua ruokaa ajan kanssa, hyvistä raaka-aineista. Päätimme toteuttaa tämän haaveen jonakin päivänä yhdessä.

Voin lämpimästi suositella Mayaa kenelle tahansa. Ainoa huono puoli ravintolassa oli korkea desibelitaso, mutta se on melko yleinen haittapuoli monessa paikassa.

Erityisesti suosittelen illallista hyvän ystävän kanssa. Kuten illan päätteeksi totesinkin – hyvät ystävät eivät kasva puissa.

Paljon onnea, synttärisankari! Toivottavasti meillä on edessä vielä monta syntymäpäivää yhteisen juhlinnan merkeissä.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Ystävät ja perhe