makumatka pohjoiseen

oscaralacarte_1.jpg

Jos minulla olisi rahaa kuin roskaa, nauttisin varmaan joka viikonloppu menun pitkän kaavan mukaan ravintolassa.

Siksi olinkin onnellinen, kun pääsin viime viikolla järjestetyillä Victoria’s Secretin pressipäivillä testaamaan myös Viking Gracen Oscar à la Carten neljän ruokalajin Pure Nordic Tastes -menun.

Monelle ruotsinlaivojen ravintoloista nousevat ensimmäisenä mieleen muistot abiristeilystä: sekasorto buffetissa, lautaselle epämääräiseen kasaan mätetty ruoka ja valtavat jäätelöannokset. Oscar à la Carte kuitenkin pyyhki nämä mielikuvat ajatuksistani nopeasti, sillä ravintolan sisustus oli tyylikäs, tunnelma leppoisa ja ruoka erinomaista.

oscaralacarte_2.jpg

oscaralacarte_3.jpg

Alkuruoaksi tarjoiltiin muikun mätiä, perunavohvelia, punasipulia ja smetanaa sekä myöhemmin lämmin kanttarellitoast savustetun poronkielen kera. Pääruoaksi söimme haudutettua turskanselkää, katkarapuja ja piparjuurta. Makea vohveli, mustikkahilloke ja puolukkajäätelö kruunasivat aterian.

Menua kuvaisivat mielestäni parhaiten sanat puhdas ja kotimainen. Annokset olivat melko perinteisiä, mutta niissä oli hieman toivottua twistiä – en ole esimerkiksi koskaan ennen syönyt poron kieltä, joka tuntui aluksi ajatuksena hieman omituiselta, mutta maistui oikein hyvältä.

Seurakin oli mitä parhain, ja illallinen venyi puoleenyöhön asti. Innokkaimmat jatkoivat vielä katsomaan Janne Tulkkia, minä vetäydyin nukkumaan hyttini upottaviin lakanoihin. Ja kyllä muuten nukutti, varsinkin neljän ruokalajin illallisen jälkeen.

xo Hanna

// I got a chance to taste Viking Grace’s Oscar à la Carte’s Pure Nordic Tastes menu. Everything was very Scandinavian, both in taste and looks – and that’s the way I like it.

bloglovin // instagram // pinterest

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Matkat Ajattelin tänään

illallinen kotona

weekend.jpg

Kotona kokkaaminen on kivaa, kun syöjiä on enemmän kuin yksi.

Tämän oivalluksen olen sisäistänyt kunnolla vasta viime kuukausien aikana. Yksin asuessa kun ei ole aikaa tai kiinnostusta miettiä omia aterioita sen pidemmälle – helpointa on tehdä yleensä salaatti, joka valmistuu nopeasti ja vaivattomasti. Kaiken lisäksi minulla on huono tapa jumiutua tietynlaisiin arjen kaavoihin. Syön esimerkiksi joka aamu saman aamiaisen: smoothien, johon tulee muun muassa rahkaa, marjoja ja kananmunaa.

Rakastan ulkona syömistä, mutta toisinaan on hauskaa järjestää oma ”ravintolaillallinen” kotona. Perjantai-illat on pyhitetty sohvalla loikoilulle, mutta lauantaisin olemme innostuneet kokkailemaan poikaystäväni kanssa.

Viikko sitten herkuttelimme lohitartarilla ja muikun mädillä, jotka syötiin kauppahallista poimitun saaristolaisleivän päältä. Se oli suorastaan täydellistä! Ikävä kyllä itse pääruoka, uunissa haudutettu karitsa, ei onnistunut aivan odotusten mukaisesti. Ohjetta noudattaen lisäsimme liemeen kanelitangon, joka ei sopinutkaan yksiin lihan kanssa. Ruoka oli kuitenkin ihan hyvää, muttei napakymppi. Onneksi jälkiruoaksi nautittu Ben&Jerry’s lievitti ”pettymystä”.

weekend_2.jpg

weekend_3.jpg

Kulunut viikonloppu jäi täysin vaille kokkailuja, ja niin taitaa käydä ensi viikonloppunakin muiden menojen vuoksi. Olemme jo kuitenkin suunnitelleet tekevämme itsenäisyyspäivänä karjalanpaistia, joka saa hautua uunissa useita tunteja. Itse himoitsen jo joitakin jouluruokia, esimerkiksi riisipuuroa.

xo Hanna

// It’s so much more fun to cook when there’s more than one hungry person in the table. There’s been many weekends we’ve had dinner at home instead of going downtown. Here are some of the latest indulgences.

bloglovin // instagram // pinterest

 

Suhteet Ruoka ja juoma Sisustus Oma elämä