Cherry blossom

Kevät on vihdoin täällä ja ympäri Koreaa vietetään kirsikkapuujuhlia. Kirsikkapuiden kukinta on iso tapahtuma täällä ja koska kukinta kestää vain pari viikkoa, siitä halutaan nauttia niin paljon kuin mahdollista. Monet on lähteneet toisiin kaupunkeihin isommille cherry blossom -festivaaleille, mutta itse päätin käydä vain Seoulissa kavereiden kanssa, sillä täälläkin on niitä joka puolella. Käytiin Gangnamin kaupungnosassa, jossa oli myös kivat markkinat ja musiikkiesityksiä. Saatetaan mennä vielä kuitenkin uudestaan, sillä puut eivät olleet ihan täydessä kukinnassa.

Kirsikkapuiden jälkeen käytiin vähän shoppailemassa, mutta länsimaalaisena se on täällä yllättävän hankalaa. Ensinnäkin, koot on tehty aasialaisille, eli ne on tosi pieniä. Täällä on myös tosi omituista se, että suurimmassa osassa paikallisissa kaupoissa vaatteita on saatavilla vaan yhtä kokoa, eikä niitä saa sovittaa housuja lukuunottamatta. Korealaiset vielä kaiken lisäksi ihannoi ihan suunnattomasti laihuutta ja pienikokoisuutta (näin juuri mainoksen, missä oluttakin mainostettiin hyvänä laihdutuskeinona). Ulkonäköön keskittyminen on täällä selkeästi menestyksen mittari. Pikamuoti on suuressa huudossa, sillä vaatteet on usein todella huonolaatuisia ja hirmu halpoja, joten niitä on tarkoitus kuluttaa vain hetken aikaa. Kauppoja on paljon, mutta itse en ole löytänyt hirveästi ostettavaa noista syistä johtuen. Toki täällä on myös suuria länsimaalaisia ketjuliikkeitä, kuten H&M ja Zara, mutta niissäkin koot on pieniä.

 

Ollaan juhlittu myös yhen kaverin synttäreitä, käyty futispelissä sekä totta kai äänestämässä. Ottelussa oli FC Seoul vastaan Gyeongnam, ja Soul voitti! Pelissä oli ihan hauskaa, vaikka se ei ollutkaan kovin ihmeellinen ottelu. Halutaan myös käydä jossain vaiheessa baseball-pelissä, se on täällä tosi suosittu laji. Äänestäminen sujui aika verkkaisesti, mutta lopulta ihan kätevästi passin kanssa. Suomen suurlähetystö on noin puolen tunnin metromatkan päässä, ja käytiin porukalla ennakkoäänestämässä vaaleissa. Odotettiin kovasti vaalikahveja, mutta valitettavasti niitä ei ollut tarjolla.

Korealaiset lukee jo täysillä välitenttejä varten, mutta meidän kansainväliset kurssit ei onneksi vaadi ihan niin paljoa opiskelua. Korean kieltä on pakko päntätä aika paljon, sillä opettaja menee niin nopealla tahdilla, että tunneilla ei ehdi oppia kaikkia asioita. Läsnäolopakosta on ollut mulle hyötyä, sillä on tullut opittua vähän tasaisemmin kuin Suomessa. Pitää alkaa käydä Suomessakin enemmän luennoilla. Suurin osa kursseista on ollut tosi mielenkiintoisia, mutta Marketing Strategy -kurssi on ollut vähän pettymys. Pidin myös ensimmäisen esitelmäni Political and Economic development of Korea -kurssilla, joka oli Korean korruptio-ongelmasta ja suuryritysten voimasta. Saatiin valita raportin kirjoittamisen ja esitelmän pitämisen väliltä. Vaikka esitelmän pitäminen yksin englanniksi jännitti aika paljon, halusin silti poistua vähän mukavuusalueelta ja päästä harjoittelemaan sitä. Esitelmä menikin onneksi hyvin!

Ainiin, nähtiin myös sattumalla joku tosi suosittu Kpop-bändi meidän yliopistolla. Ei mitään hajua ketä ne oli, mutta paikalliset meni ihan sekasin niistä.

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *