Jeonju

Lähdettiin isommalla kaveriporukalla viikonloppureissulle Jeonjun kaupunkiin, mikä on vajaan kolmen tunnin bussimatkan päässä Soulista. Julkisilla pääsi tosi kätevästi liikkumaan ja bussimatka maksaa yhteen suuntaan noin 13 000-20 000 wonia, eli melko edullisesti. Jeonju on asukasmäärältään Helsingin kokoinen ja siellä on vanha korealainen kylä, jota kuvailin jollekin paikalliseksi Porvooksi. Yövyttiin kylässä vanhanaikaisessa majatalossa, jossa nukuttiin patjoilla lattialla. Majatalon pitäjä ei puhunut sanaakaan englantia, mutta paikka oli tosi kiva ja hyvällä paikalla.

 

Jeonjun Hanok-kylä oli aivan ihana! Osuttiin vielä juuri kirsikkapuiden kukinta-aikaan, mikä teki paikasta entistä nätimmän. Turisteja oli aika paljon, ja etenkin lauantaina kadut oli täynnä ihmisiä. Jeonju on tunnettu myös bibimbabin (korealainen ruoka) syntypaikkana, joten tietenkin syötiin sitä melkein joka ruoalla.Käytiin myös tsekkaamassa vähän Jeonjun yöelämää, ja kaikkien yllätykseksi ydinkeskusta olikin tosi iso ja siellä oli vaikka mitä. Viikonlopun kohokohta oli ehdottomasti hanbokien vuokraus. Kaduilla näkyi tosi paljon ihmisiä hanbokit päällä ja niitä vuokraavia liikkeitä oli joka kadun kulmassa, joten mekin päätettiin kokeilla. Tunnin vuokraus maksoi 10 000 wonia. Erilaisia vaihtoehtoja oli paljon ja me tytöt oltiin tosi innoissamme kun päästiin leikkimään prinsessoita. Pukuvuokraamon tädit oli hauskoja ja aika tomerasti ohjailivat meitä turisteja, kun oltiin ihan hämillään miten vuokraus tapahtuu. Pukuun kuului myös kampaus, mikä oli ihanaa. Pojat sai valita kanssa itselleen sopivan, ja näytettiin niin hauskalta ryhmänä. Taidettiin olla muidenkin mielestä aika ilmestys, sillä meitä piiritettiin yhteiskuviin.

 

 

Reissu oli tosi kiva ja suunnitellaan saman porukan kanssa lisää matkoja muihinkin kaupunkeihin. Minä ja muutama muu tultiin kipeiksi kun viiletettiin hanbokit päällä viileässä säässä, mutta oli todellakin sen arvoista! Kohta alkaa välitentteihin luku, joten seuraavat viikot varmaan menee aika lailla koulun parissa.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *