Lähtövalmistelut

Opiskelen LUTissa kauppatieteitä kolmatta vuotta ja vietän tämän kevään vaihto-oppilaana Soulissa, Etelä-Koreassa. Päätös lähteä Souliin oli melko spontaani. En ole koskaan käynyt Etelä-Koreassa aiemmin enkä tiennyt juuri mitään maasta tai sen kulttuurista ennen lähtöä. Ajattelin kuitenkin, että tämä on hyvä tilaisuus päästä kokemaan jotain täysin uutta.

 

Opiskelen Sungkyunkwan Universityssä (SKKU), joka on yksi Etelä-Korean merkittävimmistä yliopistoista, sekä myös yksi maailman vanhimmista yliopistoista. Itse hakuprosessi yliopistoon oli tehty hyvin helpoksi vaihtareille ja hakijoita ohjeistettiin selkeästi eri vaiheissa. LUTin lähetettyä hakijoiden tiedot SKKU:hun, täytyi seuraavaksi lähettää vaaditut dokumentit, kuten todistus vakuutuksesta ja englannin kielitaidosta, kurssisuoritukset sekä todistus läsnäolosta kotiyliopistossa. Dokumenttien lähettämisen jälkeen SKKU lähetti tammikuun alussa hyväksymispaketin, jonka mukana tulevia todistuksia tarvitsee viisumin hakemiseen. Viisumin saa Etelä-Korean suurlähetystöstä nopeasti, 7 arkipäivän kuluessa. Tämän jälkeen jäljellä onkin enää asunnon hankinta, mahdollisten rokotteiden ottaminen sekä muut matkavalmistelut.

 

Asunnon hakemisessa on muutamia eri vaihtoehtoja, joista yleisimpiä ovat joko yliopiston asuntola tai yksityinen goshiwon, eli mini-huone. Asuntoloissa jaetaan huone kahden tai useamman opiskelijan kanssa, minkä takia päädyin itse goshiwoniin. Goshiwonissa asumisesta kerron tarkemmin seuraavissa postauksissa. Rokotusten ottaminen on suositeltavaa etenkin jos suunnitelmissa on matkustella, mutta ei pakollista. Halusin ottaa rokotteet, jotta perillä ollessani ei tarvitsisi huolehtia riskistä sairastua. Rokotteissa kannattaa kuitenkin huomioida se, että niiden hinta kohoaa yhteensä moniin satoihin euroihin.

 

Yksi lukukausi SKKU:ssa kestää neljä kuukautta ja kevätlukukausi on maaliskuusta kesäkuun loppuun. Pakkaamisen suunnittelu koitui aika haasteelliseksi, sillä maaliskuussa Soulissa on vielä suht viileää, mutta kesää kohden lämpötila nousee hellelukemiin, joten vaatteita tulisi olla joka säähän. Halusin myös ottaa esimerkiksi apteekista  sairastumisen varalta särkylääkettä yms, sillä en tiennyt millaisia vastineita Soulista löytää. Muita ennen lähtöä tehtäviä tärkeitä asioita ovat ilmoitus Kelalle, postin kääntäminen, luottokortin hankinta (Visa electron toimii satunnaisesti) ja matkustusilmoitus ulkoministeriöön.

 

Kaiken kaikkiaan hakuprosessi oli erittäin helppo, ja jos vaihto-opiskelu SKKU:ssa ja Soulissa kiinnostaa, tarkemmat tiedot hakemista varten löytyy alla olevista linkeistä:

 

Sungkyunkwan University: https://www.skku.edu/eng/

 

Viisumi: http://overseas.mofa.go.kr/fi-en/brd/m_20979/view.do?seq=3&srchFr=&srchTo=&srchWord=&srchTp=&multi_itm_seq=0&itm_seq_1=0&itm_seq_2=0&company_cd=&company_nm=&page=1

 

Rokotteet: https://www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/etelae-korea-ks-korean-tasavalta/

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *