Matkustaminen Soulista
Koreaan myönnettävällä opiskelijaviisumilla voi poistua maasta ja tulla takaisin rajattomasti, eli matkustaminen onnistuu vaihdon aikana. Koreaan tulessa pitää käydä rekisteröimässä maahanmuuttoviranomaisille, jos aikoo olla täällä yli kolme kuukautta. Tehtiin silloin ihan alussa yliopistolla hakemukset tätä rekisteröintiä varten ja nyt reilu kuukausi myöhemmin täytyi mennä antamaan sormenjäljet virastolle. Nyt kun kaikki on tehty, saadaan parin viikon päästä Alien registration card, eli todistus rekisteröitymisestä. Sen avulla pääsee matkustamaan vaihdon aikana Korean ulkopuolelle.
Tosi monella on suunnitelmissa käydä matkustelemassa eripuolilla Aasiaa, sillä täältä on hyvät lentoyhteyden ja lyhyet lennot. Lennot on myös toki huomattavasti halvempia. Esimerkiksi Filippiinit, Indonesia, Japani, Kiina ja Pohjois-Korea on monen matkustuslistalla. Itse olen miettinyt vähän Tokiota ja Balia. Lennot esimerkiksi Japaniin maksaa noin 200€. Yksi kaverini tuli juuri muutaman päivän reissulta Pohjois-Koreasta, mikä kuulosti tosi mielenkiintoiselta! Pohjois-Koreaan ei pääse täältä etelästä, vaan pitää lentää Kiinaan ja matkusta sieltä rajan puolelta. Muuten ilmeisesti sinnekin pääsee aika vaivattomasti, sillä matkanjärjestät hoitaa tarvittavat luvat yms. Koulu rajoittaa matkustelua jonkun verran, sillä yleensä kursseilta saa olla koko kevään vain muutaman kerran pois. Onneksi meidänkin kaveriporukasta melkein kaikilla on aina perjantaisin vapaata, joten pitkät viikonloppureissut onnistuu hyvin.Tällä hetkellä ollaan juuri varaamassa lentoja Korean lomasaarelle Jejulle, ja sinnekin lentää alle satasella. Jos Aasia muuten kiinnostaa, Soul on erinomainen vaihtokohde myös matkustelun näkökulmasta.
Vaikka haaveillaankin matkustelusta, haluttiin vähän suomalaisten kavereiden kanssa käydä lievittämässä koti-ikävää Suomi-markkinoilla. Business Finland järjesti ensimmäistä kertaa Soulissa tällaisen Finland-dayn Dongdaemunissa. Sen tarkoituksena oli promota Suomea korealaisille, eikä siellä meille suomalaisille ollut mitään kovin ihmeellistä. Lähinnä vaan designea ja puheenvuoroja Suomessa asumisesta. Kuultiin että siellä on Fazer, mikä olikin meidän suurin syy mennä sinne. Olikin tosi harmi, ettei niillä ollut olleenkaan tavallisia suklaalevyjä, mitä himoittiin. Pelkkiä muumi-karkkeja. Hauska sattuma kuitenkin, että täällä alettiin juuri myymään Hartwallin lonkeroa GS25-kioskeissa. Käytiin myös lautantaina katsastamassa Itaewonin klubielämää. Vaikka täällä ei muuten ole tullut vastaan, niin viikonloppuina ösin länsimaalasia kohtaan voidaan olla aika rasistisia. Taksikuskit ei nimittäin suostu ottamaan muita kuin korealaisia kyytiin. Ne ketkä suostuu ottamaan, pyytää yli kolmin kertaisen hinnan. Meilläkään ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin maksaa ylihinta, jos haluttiin päästä kotiin.
Nyt jännitetään täällä toisella puolella maapalloa Suomen vaaleja!