Opiskelijaelämää

Vaihtarikevät lähti kunnolla käyntiin yliopiston järjestämällä orientaatiolla muutama päivä saapumisemme jälkeen. Orientaatiossa käytiin läpi mm. hieman SKKU:n historiaa, kurssi-ilmoittautumisia ja käytännön asioita kampuksella. On ollut kiva huomata, että vaihtarit on otettu täällä todella hyvin huomioon. Meitä vaihto-oppilaita on täällä satoja, ja jokainen on jaettu pienempiin ryhmiin, joilla on paikallinen tuutori. Tuutorit ovat todella mukavia ja auttavat mielellään jos on jotain kysyttävää. Meitä varten on myös oma kerho nimeltään HI-Club, jossa paikalliset opiskelijat järjestävät aktiviteetteja pitkin kevättä ja auttavat opiskeluiden aloittamisessa. Muutenkin kaikesta tiedotetaan tosi hyvin ja opiskeluiden aloittaminen on tehty helpoksi. Orientaation jälkeen meille pidettiin tervetuliaisbileet, jossa pääsi tutustumaan muihin vaihtareihin ja tuutoreihin. Koreassa on vahva bilekulttuuri ja opiskelijabileitä järjestetään täälläkin usein. Suomalaisia vaihtareita on yllättävän paljon ja eurooppalaisia yleisestikin, mutta opiskelijoita on kyllä ihan ympäri maailmaa, mikä on tosi kiva!

Kampusaluetta

Yliopisto ja kampusalue on hieno ja täältä löytyy vaikka mitä. Se on myös todella iso, mutta luokkien sijainnit oppi onneksi hahmottamaan nopeasti. Koulunkäynti on täällä melko erilaista verrattuna Suomen yliopisto-opiskeluun. Kursseilla on tiukka läsnäolopakko, ja monessa tapauksessa tunneilta poisjääminen ilman pätevää syytä (kuten lääkärintodistus) johtaa arvosanan laskemiseen tai jopa kurssilta putoamiseen. Monista aineista tulee myös läksyjä ja etukäteistehtäviä luennoille. Arvosana koostuu monesta eri osasta, ja täällä aktiivisuudella on myös siihen merkitystä. Kurssivalinnat tehtiin jo ennen tänne tuloa, mutta harva sai välttämättä juuri niitä kursseja mitä halusi ja kurssin sisällöistä ei välttämättä löydy tietoa etukäteen. Haluamilleen kursseille voi kuitenkin anoa jälkikäteen lupaa professorilta ja lopullisia päätöksiä ehtii tehdä vielä pari viikkoa koulun alkamisen jälkeen. Jotkut korealaiset professorit eivät puhu kovin hyvää englantia, eivätkä sen takia välttämättä hyväksykään vaihtareita kursseilleen, vaikka kurssi olisi merkitty englanninkieliseksi. Työmoraali on täällä Suomeen verrattuna tosi paljon kovempi, mikä näkyy myös opiskelussa. Joillain kursseilla on ihan älyttömiä työmääriä verrattuna opintopisteisiin. Vaihtareille on kuitenkin suunniteltu omia kursseja, jossa työmäärä on alhaisempia ja niitä voi ottaa pääaineesta riippumatta.

Yliopisto sijaitsee korkealla ja sieltä näkyy Soulin keskustaan

Mulla on viisi neljä vaihtarikurssia, yksi kauppiksen kurssi markkinointistrategiasta sekä korean kielen alkeiskurssi. Valitsemani vaihtarikurssit käsittelevät eri näkökulmista Korean taloudellista ja poliittista kehitystä. Etelä- ja Pohjois-Korean tilanne on mielestäni tosi mielenkiintoinen, ja siitä on ihan erilaista oppia täällä. Suomeen verrattuna proffat jakavat paljon enemmän täällä mielipiteitään asioista, etenkin naapurimaista, mikä on toki ymmärrettävää. Mielenkiintoista kuulla, miten täällä nähdään asiat Suomesta käsin verrattuna. Vaihtarikurssit muutenkin avartavat käsitystä Aasiasta ja tuovat uudenlaista ymmärrystä kauppiksen opintoihin. Korean kielen alkeet on myös erittäin kätevä oppia, vaikkakin luennoilla käymisestä ei ihan hirveästi saa irti, sillä proffa puhuu vain muutamia sanoja englantia.

Korean aakkosten opettelua (ja kampuskaupasta ostettu muumivihko!)

Toistaiseksi opiskelijaelämä Soulissa vaikuttaa siis oikein hyvältä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *