Tutustumista kulttuuriin

Ollaan muiden vaihtareiden kanssa jo keretty hieman käydä kiertelemässä Soulin ihmeellisyyksiä ja tutustuttu kulttuuriin. Täällä on paljon satoja vuosia vanhoja temppeleitä, joista yksi sattuu myös olemaan ihan tässä kodin naapurissa. Temppelit on toistaan hienompia ja ne kertovat kivalla tavalla Korean historiasta. Temppeleihin on myös mahdollista majoittua viikonlopuksi ja elää kuten siellä asuvat munkit. Varmasti kokeillaan sitä kokemusta jossain vaiheessa!

 

Changdeokgungin kunikaallinen palatsi ihan tässä naapurissa

 

Pukeutumalla kansallisasuun hanbokiin pääsee ilmaiseksi temppeleihin

 

Temppeleitä on ihan keskellä kaupunkia

 

Ensimmäiset kirsikkapuut on alkaneet jo kukkia!

 

 

Lähdettiin myös yksi päivä retkeilemään vähän isommalla porukalla Soulin keskustassa sijaitsevalle Namsan-vuorelle. Kiivettiin vuori ylös näköalapaikalle, syötiin huipulla eväitä ja ihailtiin maisemia. Meitä oli aika sekalainen porukka, ja oli kiva tutustua uusiin ihmisiin! Päivä oli vähän harmaa, joten maisemat ei ehkä olleet ihan edukseen. Keväällä tuolla näyttää varmasti upealta.

 

 

Onnistuttiin näkemään myös itsenäisyyspäivä ja kaupungilla järjestetty paraati. Ihmisiä oli tosi paljon ja joka puolella oli jonkin näköistä esitystä tai kulkuetta menossa.

 

 

Tuutorit järjesti meidän ryhmälle tosi kivan päivän, missä päästiin tutustumaan toisiimme paremmin. Käytiin ensin pelaamassa lautapelejä ja sen jälkeen lähdettiin viettämään iltaa perinteisiin korealaiseen ravintolaan. Ravintolassa piti istua lattialla, mikä oli ihan hauska kokemus. Syötiin korealaista ruokaa ja juotiin makgeollia, makeaa riisiviiniä. Meidän tuutorit on hirmu mukavia ja muutenkin oli hauskaa viettää iltaa eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja jakaa kokemuksia.

 

 

Jonkin verran on ehditty jo turisteilemaan, mutta vieläkin tuntuu ettei tiedä tästä paikasta juuri mitään. Onneksi on koko kevät aikaa! Korealainen kulttuuri on tosi mielenkiintoinen ja haluankin oppia siitä niin paljon kuin tämän vaihdon aikana ehdin. Aloitettiin myös kavereiden kanssa koulun taekwondo-klubilla, mikä on ollut tosi kivaa (ja paljon vaikeampaa miltä se näyttää). Kiva kokeilla jotain ihan uutta lajia, mitä tuskin olisi Suomessa tullut kokeiltua.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *