Skandinaavista nappikauppaa

Tällä viikolla repäisin. Latasin eräänlaisen kartan netistä, jossa näytetään kaikenlaisia Helsingin korumyymälöitä, kultaseppien työhuoneita yms. [http://www.designdistrict.fi/matkailijoille ] ja eräänä päivänä kiersin kaikki kartan paikat läpi. Ammatillisesti Helsingin korumaailman näkeminen kiinnosti kovasti. Minun on kuitenkin pakko myöntää, että petyin hieman.

Kokonaiskuva oli nimittäin mielestäni melko tylsä. Tuntui, kuin melkein jokaisessa paikassa olisi pelattu ns. varman päälle. En löytänyt oikeastaan mitään, joka olisi ihan kunnolla erottunut. Yksinkertaisia muotoja, yksinkertaista muotokieltä, yksinkertaisuutta kaikkialla. Ymmärrän kyllä, että jos skandinaavinen yksinkertaisuus myy, niin tottahan sitä kannattaa tehdä. Ja että kauneushan on katsojan silmässä, mutta silti. Esimerkiksi Design Forumissa oli myynnissä kaulakoru, jossa oli kierrätysnahasta täysin yksinkertaisesti leikattu tähti. Siis täysin tavallinen musta tähti, joka oli pujotettu täysin tavalliseen mustaan puuvillanauhaan. Hintaa tällä luomuksella oli lähemmäs sata euroa. En nyt tiedä olenko ainoa, jonka ymmärryskyky joutuu tässä suuren haasteen äärelle.

Eräs kultaseppä kuitenkin kiinnitti erityisesti huomioni, ja käytänkin tässä nyt valtaani mainostaa häntä. Kyseessä oli Harri Syrjänen [http://www.harrisyrjanen.fi/korut.htm] Hänen korunsa olivat kovin mielenkiintoisia. Ne olivat laadukkaasti valmistettuja, niissä oli erikoista muotokieltä sekä erilaisia aiheita. Siis muutakin, kuin kukkia, perhosia ja sydämiä. Ja niitä tähtiä. Suosittelen vierailemaan hänen työhuoneellaan.

Tässä postauksessa lupasin näyttää helmiäisnappisormuksia ja muuta mukavaa jota olen tehnyt, ja tässäpä niitä:sormus1.jpg

helminappisormukset2_essihuusko_0.jpg

Keltaisessa sormuksessa kivi on muuten lemonkvartsi. Pidän siitä, kuinka se muistuttaa vähän jotain planeettaa. Ehkä Saturnusta renkaineen?

pinkkihelminappi_essihuusko.jpg

 

Viime postauksessa kitisin myös siitä, kuinka päädyn aina käyttämään merellisiä värejä, kuten vihreää ja sinistä. No, nyt päätinkin sitten ylittää itseni, ja käyttää ihan kaikkia värejä:

taivaskoru_5_0.jpg

 

Yritin saada tähän sellaista sateenkaari ja ”taivaan portit” vaikutelmaa, en tiedä kuinka hyvin siinä onnistuin. Olen kuitenkin itse ihan tyytyväinen, mikä on aika ihmeellistä, sillä yleensä olen tosi itsekriittinen. Minkähän takia sitä tuomitsee itsensä aina paljon ankarammin kuin muut ihmiset?

-Essi

 

P.S. Jos tykkäät perhosista, kukista, sydämistä ja tähdistä, se on ihan ok. Tykätkää rohkeasti siitä, mistä oikeasti tykkäätte! Asiakashan on aina oikeassa.

muoti trendit opiskelu diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *