Ravintola Saaga
Olipas pitkä työviikko jotenkin, ainakin tietää tehneensä! Viikkoon on mahtunut vaikka mitä, eikä se ole vielä edes ohi!! Töissä on tosiaan ollu tekemistä ja sen lisäksi olin 2 iltaa koulussa. Jotenkin tuntuu, kuin olisin ollut siellä usemman illan…no, kuitenkin, ehkä hurjinta oli kurssi jolla kävin tiistaina. Eli menin sitten ensinnäkin viime perjantaina perustamaan toiminimen! Sitä ajatellen sitten kävin kurssilla, jonka sisältöä en ihan vielä paljasta, mutta varmastikin vielä tämän syksyn aikana. Jännittäviä ja haastavia uusia tuulia työelämässä tuloillaan! Oon superintona 🙂
Eilen oli täysipitkä työpäivä ja sen jälkeen tulikin rakas äitini kylään. Odotimme isoveljeäni ja lähdimme sitten kaikki syömään yhdessä Saaga ravintolaan Bulevardille. Veljeni asuu Ruotsissa ja opiskelee nyt täällä Helsingissä, eli käy täällä n 1x/kk, jolloin on oiva tilaisuus yheiselle hetkelle ja yleensä vietämme sen ruokailun merkeissä. Tänään valitsimme Saagan. Itse en ole paikassa aiemmin käynyt, mutta nyt voin lämpimästi suositella! Pidän monenlaisesta ruuasta ja olen oikeastaan kaikkiruokainen, mutta toki minullakin on omat mieltymykset ja ulkona kun käy syömässä, joka on hauska kulturelli harrastus, pidän tietynlaisia asioita tärkeänä. Tunnelma ja palvelu ovat yksi asia, ruoka, sen maku ja hinta-laatu suhde vs määrä vielä toinen jne 🙂
Tykkään kyllä käydä hienoissa ravintoloissa ja ne ovatkin enemmän kokemusmatkailua kuin vatsan täyttämistä. Sellaisissa paikoissa on kiva käydä joskus, mutta pakko myöntää, että silloin minulla on iso työ keskittyä siihen, että todella syön hitaaaaaaaaaaaasti ja pureskelen jokaisen suupalan ja pidän taukoja jne. Useimmiten viihdyn, jos on hyvä tunnelma, ja jos ruokaa on enemmän lautasella kuin sen suupalan verran. Perheessämme on aina syöty, ehkä liikaakin 😉 mutta tykkäämme kaikki siitä, että vatsa täyttyy!
Kuvien laatu ei ole paras mahdollinen, pahoittelen jo etukäteen, mutta saa niistä sentään jotakin selvää! Tilasimme vähän kaikkea, joita yhdessä sitten maisteltiin! 🙂
Alkupalana Kelohongan salaisuus, lajitelma parhaita lappilaisia herkkuja
…tarjoilijakaan ei tiennyt etukäteen mitä tämä ”salaisuus” piti sisällään ;)
Pääruokana yhdellä lankulla kaikille kolmelle sekoitus kahta pääruokaa joista keskellä…
Revontulten poroa
Mureaksi haudutettua poronniskaa Sodankylästä, savuselleripyreetä ja tattikastiketta
ja sivuilla…
Suden nälkään
Mureaksi haudutettua poronniskaa, grillattua poronpaistia vartaassa, pekonoitua hirvenfileetä,katajalla maustettua perunagratiinia, kossukarpaloita, löökipaistosta, savuporovoita ja Jaloviina-pippurikastiketta
Jälkkäriksi
Kanelikermassa haudutettua leipäjuustoa valurautapannussa ja sokeroitua hillaa
…ja
Karpaloita jääkulhossa, kuumaa hunaja-karamellikastiketta
Ruokaa oli todellakin riittävästi! Alkupalana tosiaan jaettiin yksi yhdelle tarkoitettu annos, josta ensin tuli fiilis, että olishan näitä voinu kaikille olla omansa…mutta ruuan jälkeen oltiin jo kaikki ihan täynnä, eli ennemmin niin, kuin että pääruoka olisi sitten jäänyt osittain ähkyssä syömättä. Näistä sanoisin, että tuo pääruoka oli kyllä paras! Alkupalasta pääsi hyvin makuun, mutta suolaista oli! Seuraavana aamuna, eli tänään, voin sanoa, että kasvoihin oli kertyny hieman ylimääräistä nestettä!! Jälkiruuat oli hyviä, mutta olisi voinut jättää väliinkin… Katajan maku oli jännä ja erikoinen, jota oli pääruuan perunagratiinissa ja alkuruuan kanssa tulleiden leipien parina olleessa katajavoissa. Makuun harvemmin törmää, mutta tykkäsin kyllä ja oli mauista tällä kertaa eksoottisin. Poro oli loistavaa ja mureaa! Vaikka meitä eilen palvellut, oli hiukka ylipirteä ja meni enemmänkin ärsyttävän/ huvittavan rajamailla, oli kokemus kuitenkin hyvä ja kaikenkaikkiaan paikkana ihan suositeltava. Hintaa tälle setille tuli n. 150e/ 3:lle yhteensä + juomat.
Näiden herkkujen jälkeen oli ihanaa tulla kotiin ja laittaa pää tyynyyn! :)
Ensi viikolla vietänkin tupareitani!!! Menuuta olenkin jo hieman suunnitellut… SUPERIA saada ystävät kylään!!!
Mukavaa viikonloppua!! :)