Aamupala valokuvissa
Ajattelin tehdä postauksen aamupalastani kuvien kera. Itse vaihdoin puuroaamupalan ns ”meet and nuts”-tyyppiseen aamupalaan reilu vuosi sitten, eli proteiinia ja rasvaa sisältävään aamupalaan. Olen kokenut hyötyväni tästä muutoksesta suuresti, varsinkin kohonneen vireystason muodossa. Hiilihydraatit suuremmissa määrin nostavat insuliinia, joka vapauttaa serotoniinia aivoissamme, joka tuo mielihyvää ja rentouttaa. Tämä ei siis ole välttämättä se mitä haetaan, kun lähdetään aamulla töihin ja halutaan olla mahdollisimman energisiä ja produktiivisia.
Tässä kuvia aamupaloistani. Jauheliha ja hapankaali ovat toistuvia tässä teemassa ;D Nykyään ostan jauhelihan aina luomuna ja muut tarpeet saatavuuden ja fiiliksen mukaan. Pähkinät ostan myös aina luomuna. Luomulaatuiset kurkuma ja cayenne ovat vakiintuneet jauhelihan mausteeksi 🙂
Jauhelihaa, parsakaalia, purjoa, hapankaalia, paprikaa ja manteleita.
Lohta, rucolaa, punajuuria, hapankaalia.
Jauhelihaa, purjoa, tomaattia, kurkkua ja rucolaa.
Jauhelihaa, paprikaa, kurkkua ja kukkakaalia.
Jauhelihaa, purjoa, rucolaa, tomaattia, porkkanaa ja hapankaalia.
Jauhelihaa, avokadoa, tomaattia ja kurkkua.
Jauhelihaa, lanttua ja kurkkua.
Mukaan hypännyt yksi päivälliskuva, missä uunibataatteja, savulohta, pinaattia, tilliä, parsakaalia ja tomaattia.
Jauhelihaa, appelisiina, punakaalia, rucolaa, vuonankaalia, tilliä, tomaattia ja avokadoa.
Luomujahelihaa, parsakaalia, rucolaa, hapankaalia, tomaattia ja papuja (mitä en kovin usein syö)
Naudan sisäfilepihvi ja uunivihanneksia: tomaattia, punasipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja paprikaa, sekä manteleita.
Jauhelihaa kurkumalla, kukkakaalia, nokkos-vuohenputkipaistosta voissa haudutettuna.
Erään päivän illallinen…
Naudan luomu maksaa, sipulia ja ex temporee kokeilu 1kpl luomumakkaraa voissa pannulla paistettuna. Uunivihanneksia: herkkusieniä, kesäkurpitsaa, porkkanaa, selleriä ja tuoretta timjamia ja persiljaa. Lisänä pala vuohenjuustoa :)
Nokkos, kurttukaali, vuohenputki, kesäkurpitsa- paistosta. Lohta ja porkkanaa. Vieressä tuopillinen mahlaa.
Kevään tuomia ihania luonnon omia superfoodeja ja villivihanneksia! Lautasella naudan luomujauhelihaa maustettuna kurkumalla ja cayennella, kasvispaistosta kookosöljyssä, missä kesäkurpitsaa, herkkusieniä, purjoa, punasipulia ja fenkolia, voissa haudutettua nokkosta ja vuohenputkea, päällä maksaruohoa ja kyljessä porkkanaa ja tuopillinen koivunmahlaa! :)
Pääsiäisenä lammasta, vuohenjuustoa, parsaa, rucolaa ja porkkanaa :)
Jauhelihaa, kookosöljyä, parsakaalia, sipulia, herkkusieniä, paprikaa, selleriä.
Kurttukaalia, persiljaa, purjoa ja jauhelihaa kookosöljyssä pyöräytettynä. Lisänä hapankaalia.
Jauhelihaa, manteleita, hapankaalia sekä vihannespaistosta ja tomaatti.
Jauhelihaa, purjoa, parsakaalia, paprikaa, hapankaalia.
Jauhelihaa, porkkanaa, hapankaalia, kukkakaalia ja rucolaa
Jauhelihaa, appelisiinia, ituja, tilliä ja basilikaa, kurkkua, rucolaa ja avokadoa. Näyttäisi olevan päällä hieman Tropicain balsamicoa.
Luomu naudanjauhelihaa, kurkumaa ja cayennea. Hapankaalia, maksaruohoa, voissa haudutettua nokkosta, vuohenputkea ja lanttua, sekä porkkanaa.
Luomunaudanjauhelihaa purjolla, voissa miedolla lämmöllä haudutettua nokkosta ja vuohenputkea, fenkolia ja inkivääriä, sekä hapaankaalia ja mustikoita!
Aamupalani proteiini kuten näkyy, koostuu pääosin jauhelihasta ja loput rakentuvat sen mukaan mitä kaapissa on :) Lautasella kuuluu olla proteiinia, rasvaa ja ainakin runsaasti vihreää ja lisäksi mielellään jotakin värikästä. Siinä peruskaava jota yritän toteuttaa. Ruoka-aineita on hyvä kierrättää parhaansa mukaan, ettei esim. yliherkkyyksiä pääse syntymään tai toksiineja kertymään jostakin tietystä ravinto-aineesta jatkuvalla syötöllä. Satokauden mukaan voisi olla järkevää kulkea. Silloin saisi aina tuoreinta mahdollista ruokaa, helpommin kotimaista ja lisäksi kierrätys tapahtuisi luonnollisella tavalla vuodenaikojen mukaan. Keväällä ja kesällä olisi optimaalista hyödyntää se, mitä luonto meille ilmaiseksi tarjoaa!!
Ruuan kuuluu olla yksinkertaista ja hyvää!! ;)
Sara