Aamupala valokuvissa

Ajattelin tehdä postauksen aamupalastani kuvien kera. Itse vaihdoin puuroaamupalan ns ”meet and nuts”-tyyppiseen aamupalaan reilu vuosi sitten, eli proteiinia ja rasvaa sisältävään aamupalaan. Olen kokenut hyötyväni tästä muutoksesta suuresti, varsinkin kohonneen vireystason muodossa. Hiilihydraatit suuremmissa määrin nostavat insuliinia, joka vapauttaa serotoniinia aivoissamme, joka tuo mielihyvää ja rentouttaa. Tämä ei siis ole välttämättä se mitä haetaan, kun lähdetään aamulla töihin ja halutaan olla mahdollisimman energisiä ja produktiivisia.

Tässä kuvia aamupaloistani. Jauheliha ja hapankaali ovat toistuvia tässä teemassa ;D Nykyään ostan jauhelihan aina luomuna ja muut tarpeet saatavuuden ja fiiliksen mukaan. Pähkinät ostan myös aina luomuna. Luomulaatuiset kurkuma ja cayenne ovat vakiintuneet jauhelihan mausteeksi 🙂

Jauhelihaa, parsakaalia, purjoa, hapankaalia, paprikaa ja manteleita.

aamupala11.jpg

 

Lohta, rucolaa, punajuuria, hapankaalia.

aamupala14.jpg

Jauhelihaa, purjoa, tomaattia, kurkkua ja rucolaa.

aamupala15.jpg

Jauhelihaa, paprikaa, kurkkua ja kukkakaalia.

aamupala16.jpg

Jauhelihaa, purjoa, rucolaa, tomaattia, porkkanaa ja hapankaalia.

aamupala17.jpg

Jauhelihaa, avokadoa, tomaattia ja kurkkua.

aamupala18.jpg

Jauhelihaa, lanttua ja kurkkua.

aamupala19.jpg

Mukaan hypännyt yksi päivälliskuva, missä uunibataatteja, savulohta, pinaattia, tilliä, parsakaalia ja tomaattia.

aamupala20.jpg

Jauhelihaa, appelisiina, punakaalia, rucolaa, vuonankaalia, tilliä, tomaattia ja avokadoa.

aamupala21.jpg

Luomujahelihaa, parsakaalia, rucolaa, hapankaalia, tomaattia ja papuja (mitä en kovin usein syö)

aamupala22.jpg

Naudan sisäfilepihvi ja uunivihanneksia: tomaattia, punasipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja paprikaa, sekä manteleita.

aamupala2.jpg

Jauhelihaa kurkumalla, kukkakaalia, nokkos-vuohenputkipaistosta voissa haudutettuna.

aamupala3.jpg

Erään päivän illallinen…

Naudan luomu maksaa, sipulia ja ex temporee kokeilu 1kpl luomumakkaraa voissa pannulla paistettuna. Uunivihanneksia: herkkusieniä, kesäkurpitsaa, porkkanaa, selleriä ja tuoretta timjamia ja persiljaa. Lisänä pala vuohenjuustoa 🙂

aamupala4.jpg

Nokkos, kurttukaali, vuohenputki, kesäkurpitsa- paistosta. Lohta ja porkkanaa. Vieressä tuopillinen mahlaa.

aamupala5.jpg

Kevään tuomia ihania luonnon omia superfoodeja ja villivihanneksia! Lautasella naudan luomujauhelihaa maustettuna kurkumalla ja cayennella, kasvispaistosta kookosöljyssä, missä kesäkurpitsaa, herkkusieniä, purjoa, punasipulia ja fenkolia, voissa haudutettua nokkosta ja vuohenputkea, päällä maksaruohoa ja kyljessä porkkanaa ja tuopillinen koivunmahlaa! 🙂

aamupala6.jpg

Pääsiäisenä lammasta, vuohenjuustoa, parsaa, rucolaa ja porkkanaa 🙂

aamupala7.jpg

Jauhelihaa, kookosöljyä, parsakaalia, sipulia, herkkusieniä, paprikaa, selleriä.

aamupala8.jpg

Kurttukaalia, persiljaa, purjoa ja jauhelihaa kookosöljyssä pyöräytettynä. Lisänä hapankaalia.

aamupala9.jpg

Jauhelihaa, manteleita, hapankaalia sekä vihannespaistosta ja tomaatti.

aamupala10.jpg

Jauhelihaa, purjoa, parsakaalia, paprikaa, hapankaalia.

aamupal16.jpg

Jauhelihaa, porkkanaa, hapankaalia, kukkakaalia ja rucolaa

aamupal17.jpg

Jauhelihaa, appelisiinia, ituja, tilliä ja basilikaa, kurkkua, rucolaa ja avokadoa. Näyttäisi olevan päällä hieman Tropicain balsamicoa.

aamupal22.jpg

Luomu naudanjauhelihaa, kurkumaa ja cayennea. Hapankaalia, maksaruohoa, voissa haudutettua nokkosta, vuohenputkea ja lanttua, sekä porkkanaa.

aamupala.jpg

Luomunaudanjauhelihaa purjolla, voissa miedolla lämmöllä haudutettua nokkosta ja vuohenputkea, fenkolia ja inkivääriä, sekä hapaankaalia ja mustikoita!

aamupala1.jpg

Aamupalani proteiini kuten näkyy, koostuu pääosin jauhelihasta ja loput rakentuvat sen mukaan mitä kaapissa on 🙂 Lautasella kuuluu olla proteiinia, rasvaa ja ainakin runsaasti vihreää ja lisäksi mielellään jotakin värikästä. Siinä peruskaava jota yritän toteuttaa. Ruoka-aineita on hyvä kierrättää parhaansa mukaan, ettei esim. yliherkkyyksiä pääse syntymään tai toksiineja kertymään jostakin tietystä ravinto-aineesta jatkuvalla syötöllä. Satokauden mukaan voisi olla järkevää kulkea. Silloin saisi aina tuoreinta mahdollista ruokaa, helpommin kotimaista ja lisäksi kierrätys tapahtuisi luonnollisella tavalla vuodenaikojen mukaan. Keväällä ja kesällä olisi optimaalista hyödyntää se, mitä luonto meille ilmaiseksi tarjoaa!!

Ruuan kuuluu olla yksinkertaista ja hyvää!! 😉

Sara

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *