Raakasuklaasydämiä <3 <3 <3

Raakasuklaan teko on pyörinyt mielessäni jo pidemmän ajan. Kun kaapista loppui suklaat ja suklaan tekoa varten ostetut ainekset odottivat tekijää, oli eilisen sunnuntain kunniaksi otettava kauha kauniiseen käteen! 🙂 Olen pyöritellyt mielessäni ihan älytöntä mieltä ja kehoa buustavaa komboa ja sormet syyhyten lähdin toteuttamaan suunnitelmaani! 🙂

kotisuklaa.jpg

Kaakaovoin sulattaminen oli tehty yllättävän helpoksi, kun Cocovilta olin aikanaan ostanut valmiiksi raastettuun muotoon puristettua voita. Olin valmistautunut raastamiseen, mutta vältyin nyt yhdeltä työvaiheelta. Elikkäs, ei muuta kun voi ja kookosöljy sulamaan vesihauteeseen 🙂

Tässä 150g kaakovoita ja 30g kookosöljyä

raakasuklaajakookos.jpg

…seuraavaksi pari reilua teelusikkaa hunajaa joka ei tosin ollut juoksevaa, joten sitä sai hetken sulatella voi-öljyseoksessa… Juoksevaa hunajaa yleensä suositellaan, mutta meni tämäkin…mietin myös kookossiirapin käyttöä, jota voisi vielä kokeilla 🙂

raakasuklaata.jpg

…sitten sekoittelemaan!!

n. 1dl kaakaojauhetta, n. 1/2dl lucumaa ja loput mausteet oman mielen mukaan…

Tänään mausteena toimivat (Foodin) männynsiitepöly, mucuna, guarana, ruusujuuri, (Puhdistamon) soijalesitiini ja aito vanilja 🙂

raakasuklaaa.jpg

Mucunasta…

Mucuna pruriens on yleinen papu Intiassa. Mucuna sisältää levadopaa (L-dihydroxyphenylalanine tai L-DOPA). Tämä aminohappo jota on kehossamme muodostaa dopamiinia, jota tarvitaan aivojen toimintaan. Ayurvedisessä lääkityksessä on Mucuna pruriensia kautta aikojen käytetty afrodisiakina sekä naisille että miehille.
L-Dopa on aminohappo, jonka käytöllä on suuri joukko terveydellisiä etuja. Eräs näistä eduista on sen vaikutus kasvuhormonitasojen kasvuun. Ensisijaisesti se tunnetaan kuitenkin muuntumisesta dopamiiniksi, joka on olennainen koko kehomme ja etenkin aivojemme toiminnalle. Dopamiini on tunnettu sen hyvää mielialaa ja vireyttä tuovista vaikutuksista. L-Dopa on luonnollisessa hyvin imeytyvässä papu-uutteen (Mucuna Pruriens) muodossa, joka sisältää 15% L-dopaa. (http://fitnessfirst.fi/mucuna-pruriens-uutejauhe-250g.html)

Guaranasta…

Guarana on Amazonin sademetsistä kotoisin oleva, puinen, ikivihreä, kiipeävä köynnöskasvi, joka kasvaa avoimilla paikoilla ja sitä viljellään Manuesin ja Manaun välissä Brasiliassa. Guaranan hedelmä on hasselpähkinän kokoinen ja väriltään syvän keltaisesta punaisen oranssiin. Se tuottaa yhden violetinruskean, joskus jopa mustan siemenen. (http://fitnessfirst.fi/guarana-jauhe-100g.html)

Kasvin nimi tulee guarani-heimosta, joka on käyttänyt sitä poistamaan nälän tunnetta. Kasvia viljellään myös guaranan valmistusta varten. Kasvissa syötäviä ovat lehdet, mehu ja siemenet. Guaranan valmistamiseksi kasvin siemenet korjataan talteen, jauhetaan sekä sekoitetaan veteen ja tärkkelykseen. Näin saadaan massa, joka sitten kuivataan auringossa tai savustetaan kuivaksi. Guarana sisältää kofeiinia ja muita ainesosia, joilla on samanlainen piristävä vaikutus kuin kahvilla.(http://fi.wikipedia.org/wiki/Guarana)

Ruusujuuresta…

(Rhodiola rosea) on viileillä alueilla kasvava maksaruohokasvien (Crassulaceae) heimoon kuuluva kasvi. Kasvista käytetään myös nimeä pohjanruusujuuri.

Ruusujuurta kasvaa luonnonvaraisena Skandinavian ja Venäjän pohjoisosissa sekä Alpeilla. Se on etupäässä tunturiseudun kosteikkojen liepeillä esiintyvä mehikasvi, joka kasvaa noin 30 senttimetrin korkuiseksi kiehkuraiseksi mättääksi.

Ruusujuurta viljellään myös koriste- ja lääkekasvina. Sen juurakko tuoksuu ruusuilta. Sitä käytetään yrttinä muun muassa vähentämään väsymystä ja masennusta ja lisäämään seksuaalista halukkuutta. Se on myös koristekasviksi sopiva ruoho, jonka viljely onnistuu myös Suomessa. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruusujuuri)

Voimakas ja perinteikäs ”Pohjolan qinseng” auttaa elimistöä sopeutumaan haastaviin olosuhteisiin. Ruohonjuuri suosittelee ruusujuurta stressaajille ja muuten hektistä elämää viettäville. Ruusujuuren avulla voit buustata kroppasi ja mielesi entistä ehommaksi! Ruusujuuri on Suomen luonnon tunnetuin adaptogeeni. Se toimii kuten Maca, mutta paljon pienemmillä annostuksilla. Sen käyttöhistoria on maailmalla vähintään 3000 vuotta vanha, ja mm. viikinkien sanotaan käyttäneen ruusujuurta voimiensa lähteenä. (http://kauppa.ruohonjuuri.fi/ruusujuuriuute/PUHDIS-6430039220379/dp?openGroup=434)

  • Ruusujuuri (Rhodiola rosea) lisää kehon kykyä sopeutua ulkoisiin rasitustekijöihin monipuolisesti. Se lukeutuukin yhdessä ginsengin ja schisandran kanssa adaptogeeneihin, joiden vaikutukset on tunnustettu maailmanlaajuisesti. Kasvi tunnetaan myös nimellä Pohjolan Ginseng.
  • Ruusujuuri edistää keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta sekä pitää yllä hyvää mielialaa.
  • Ruusujuuren on todettu lisäävän aivojen serotoniini- ja dopamiinipitoisuutta. Mielialan lasku on yhteydessä näiden välittäjäaineiden pitoisuuden laskuun.
  • Urheilusuorituksiin ruusujuuri antaa voimaa, kuntoa ja kestävyyttä. Se nopeuttaa palautumista fyysisestä ponnistuksesta.
  • Ruusujuuri myös virkistää. (http://www.sinunapteekki.fi/catalog/hankintatukku/dynaforce-ruusujuuri-bextra-strongb-p-753.html)

Männyn siitepölystä…

Männyn siitepöly on todellinen pieni ravinnepommi, sillä se sisältää yli 20 aminohappoa ja kaikki 8 välttämätöntä aminohappoa. Se sisältää myös Alfa-linoleenihappoa(ALA), androtestosteronia, antioksidantteja, DHEA, kuituja, flavonoideja, ligniiniä, eläviä coentsyymejä, MSM:ää, monosakkarideja, nukleiinihappoa, oleiinihappoa, polysakkarideja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Männyn siitepöly on myös erittäin vitamiini-, ja mineraalirikasta, siinä on: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, D-, ja E-vitamiinia sekä beta-karoteenia, ja foolihappoa, kalsiumia, kuparia, rautaa, mangaania, magnesiumia, fosforia, kaliumia, seleeniä, silikonia, natriumia ja sinkkiä. Noin 30% siitepölyn painosta on proteiinia. (http://fitnessfirst.fi/mannyn-siitepolyjauhe-500g.html)

Männyn siitepöly on täydellinen löytö ravitsemukselle ja todella hieno tuki terveydelle! Ravintorikas ja korkealle arvostettu männyn siitepöly on kerätty ravinteikkailta maa-alueilta ja se sisältää yli 200 bioaktiivista ravintoainetta, vitamiineja ja mineraaleja, jotka yhdessä tukevat fyysistä ja mentaalista hyvinvointia. Männyn siitepölyä on käytetty Kiinan ja Korean kansan parissa yli 200 vuotta ja sen on todettu palauttavan energiatasoja, vähentävän vanhenemisen merkkejä sekä tukevan vahvan vastustuskyvyn rakentamista. Männyn siitepölyä voi käyttää päivittäin, jolloin se tukee elimistön androgeeni- ja estrogeenitasoja. Suorituskykyä buustaava, vastustuskykyäkin kukoistukseen trimmaava männyn siitepöly on todella monipuolinen tuki terveydelle. Suosittelemme sitä vahvistukseksi erityisesti makuuhuonevipinää kaipaaville, stressaajille ja voimattomuutta tunteville.

(http://kauppa.ruohonjuuri.fi/mannyn-siitepolyjauhe/FITNES-643004823000/dp)

Tästä setistä tuli 30kpl suklaakonvehtia 🙂 Löysin tämän muotin Kodin ykkösestä ja tykkään siinä tuon sydämen muodosta. Tulee niin kauniita sydämiä <3 Suklaat jähmettyvät nopeasti pakkasessa ja aamukahvin kanssa, parvekkeella auringossa, ennen päivän salia nautin ensimmäisen suklaasydämen 🙂 NAM!

raakasulkaa.jpg

Sara <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *