Valkoista pehmoista kodin sisustusta

Lauantaina kävin hakemassa avokaupalla (kun en liikkeessä osannut valita) pari torkkupeitettä sohvani kaveriksi. Arvasin tosin, ettei toinen niistä, se kermanvalkea kotiini oikein istu, mutta olisin sen silti niin halunut sopivan. Pakko oli kotona sovittaa sitten molempia ja siten silmin todeta kumpi sopii parhaiten. Peitot ovat ihanaa suomalaista laatua, Lennol merkiltä. Tässä lyhyt esittely heidän sivulta:

Lennol on vuonna 1967 perustettu suomalainen tekstiilialan yritys, joka valmistaa sisustustekstiilejä sekä pehmusteita huonekaluteollisuudelle. Tuoteperheeseen kuuluvat lisäksi peitteet ja tyynyt, askarteluvanut ja sisätyynyt sekä julkitilojen paloturvalliset tuotteet.

(Lähde: http://www.lennol.fi/ 24.8.2013)

Kolmantena ja edullisempana vaihtoehtona kokeilin myös Hemtexiltä heidän syysmalliston valkoista karvapeittoa. Hintaeroa näillä on reilu 100e. Tässä kuvat peitoista!

 

1515_0.jpg

                                                                                         Hemtex peitto 44,95,-

1284.jpg

Peitto on ohut ja kevyt, sekä ihanan pehmoinen. Päälipuoli siitä on sellaista tiheää karvapyörylää, miten sitä nyt sitten kuvailisi…joka tapauksessa minun makuuni/ kotiini hieman levoton. Toinen puoli on tasaista samettipintaista materaalia, kuten olen sen kuvassakin esille laittanut. Tuossa liikkeessä ottamassani kuvassa se toinen puoli näkyy paremmin, kuten myös vähän tuolta alareunasta ylemmässä kuvassa. Kuvassa tuo pinta näyttää aika pumpulimaiselle ja ihana onkin, mutta tällä se häiritsi silmää joka tapauksessa.

Koska sohvani tyynyissä on kuviointia (sohvan esittely vielä jossakin vaiheessa 🙂 ), ei peitossa mitään kovin levotonta voi olla. Kriteereinä peiton hankinnassa ovat toimineet lähinnä sanat valkoinen, pehmeä, neutraali ja ylellinen.

1514_0.jpg

                                                                                                Lennol Sirius 176,-

Lennolin Sirius on heidän valikoimassa toinen kokovalkoinen peitto. Olisin ensisijaisesti halunut peiton, missä on karvaa/ tuota pehmoista pintaa molemmin puolin, mutta otin tämän sovitukseen silti, koska epäilin tuon Uljaan (alhaalla) kermanvalkoista sävyä… Tässä peitteessä on siis ihana samettinen pintanukka ja päädyissä ylelliset tupsut. Ensimmäisen kerran kun näin Maria Montazamin Ruotsin miljonääriäidit tv-sarjassa ripustelemassa ja laskemassa hänen ”tassels” tasseleitaan, olin niin siis yäk, en tykkää yhtään, mautonta jne. Maria itsessään on niin hupsu ja höppänä, että hänestä vaan tulee jotenkin niin sympaattinen hahmo josta ei voi kuin pitää. Nyt siis kuitenkin ihan tykkään noista tupsuista tässä peitossa! 🙂 Toinen puoli peitossa on hieman kiiltäväpintaista valkeaa ornamenttikuvioista paksua kangasta. Kuvio on siis täysin valkoinen, joka kiiltävyydellään nääkyy ja erottuu hieman, mutta pysyy kuitenkin täysin neutraalina, eli ei hypi mitenkään silmille. Ihana kerrassaan kyllä! Tässä vielä kuva peiton alapuolesta!

torkkupeitto_sirius.jpg

 

1517.JPG

                                                                                          Lennol Uljas 179,-

Tämä oli se peitto jonka vuoksi alunperin lähdin liikkeeseen. Tämä on Lennolin ainoa valkoinen peite jossa on tuota karvaa/ samettipintaa molemmin puolin. Tässä siis pääli puoli on kermanvalkeaa pitempikarvaista ja tuollaiseen ruutukuvioon ommeltua. Alapuoli on tasainen puhtaan valkoinen samettipinta. Tämä on niin muhkea ja ihana, mutta tiesin jo etukäteen ja nyt siis myös silmin täällä sain todeta, ettei tuo kerma sovi ollenkaan, kun ympärillä muutoin on puhtaan valkoista. Ikäväkseni oli hyväksyttävä, että Uljas ei kotiini sovi, mutta kovana kakkosena Sirius, joka hohtavalla kuvioinnilla ja tupsuilla on oikeasti Uljasta ylellisempi ja hienostuneempi. Hemtexin peitossa häiritsi se levottomuus, mitä Siriuksessa ei kuvioinnista huolimatta ollut. Voittaja siis selvisi hyvinkin helposti!! SIRIUS!

Kaikki peitteet ovat keinokuitua. Uljas vaatii kemiallisen kuivapesun, ja muilla on ohjeissa käsipesu, joka käytännöllistä ihmistä kyllä houkuttelee enemmän. Lennolin peitot ovat paksuja, painavia ja köykäisiä, eli asettuvat nätimmin sohvalle. Kaikki ovat kuitenkin tasavertaisen pehmeitä ja niiden alla saa varmasti otettua ihanat päiväunet tai syksyllä iltojen hämärtyessä voi vaikka käpertyä lämmittelemään ihanan teekupposen ja vaikka kirjan kanssa! Odotankin postista paria kirjaa saapuvaksi, mutta niistä enemmän sitten kun tulevat perille! 🙂

Viikonloppu meni vauhdilla, nyt hyvää viikon alkua meille kaikille! 🙂

Sara

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *