Kunnon korvapuustit
Tällä ohjeella korvapuusteista tulee varmasti herkullisia, sillä täytteen kanssa ei pihistellä!
Pullataikina:
5 dl vettä
1 dl maitojauhetta
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl kaardemummaa
50g tuorehiivaa
10-12dl vehnäjauhoja
2rkl juoksevaa margariinia
Täyte:
125g margariinia
4 dl sokeria
4rkl kanelia
Päälle kananmunaa ja raesokeria
- Sekoita kädenlämpöinen vesi maitojauheen kanssa
- Lisää kulhoon sokeri, suola ja kardemumma
- Lisää kulhoon hiiva sekoittaen ja sekoita kunnes se on kokonaan liuonnut
- Ala sekoittamaan joukkoon jauhoja desi kerrallaan
- Noin puolessa välissä lisää taikinaan margariini
- Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä muodostuu pallo
- Anna taikinan nousta noin tunti
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse toinen isoksi noin 0,5cm paksuski levyksi
- Lämmitä margariinia hetki mikrossa, kunnes se on pehmeää ja levittyvää
- Sekoita kaneli ja sokeri keskenään kulhossa
- Lisää taikinalevyn päälle noin puolet margariinista ja sirottele sen päälle puolet kanelisokeri seoksesta
- Rullaa levustä pötkylä ja leikkaa ylhäältäpäin katsottuja kolmioita
- Nosta pullakolmiot pystyyn ja paina keskustaa alas, jotta saat sivujen kierroksen kunnolla näkyviin
- Nosta pullat pellille ja anna niiden kohota 30 min
- Valmista toinenkin puolikas taikinasta
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle sokeria
- Paista pullia noin 8-10 min uunin keskiosassa 225-asteessa