Kunnon korvapuustit

Tällä ohjeella korvapuusteista tulee varmasti herkullisia, sillä täytteen kanssa ei pihistellä!

Pullataikina:

5 dl vettä

1 dl maitojauhetta

3/4 dl sokeria

ripaus suolaa

2 tl kaardemummaa

50g tuorehiivaa

10-12dl vehnäjauhoja

2rkl juoksevaa margariinia

Täyte:

125g margariinia

4 dl sokeria

4rkl kanelia

Päälle kananmunaa ja raesokeria

  • Sekoita kädenlämpöinen vesi maitojauheen kanssa
  • Lisää kulhoon sokeri, suola ja kardemumma
  • Lisää kulhoon hiiva sekoittaen ja sekoita kunnes se on kokonaan liuonnut
  • Ala sekoittamaan joukkoon jauhoja desi kerrallaan
  • Noin puolessa välissä lisää taikinaan margariini
  • Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä muodostuu pallo
  • Anna taikinan nousta noin tunti
  • Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse toinen isoksi noin 0,5cm paksuski levyksi
  • Lämmitä margariinia hetki mikrossa, kunnes se on pehmeää ja levittyvää
  • Sekoita kaneli ja sokeri keskenään kulhossa
  • Lisää taikinalevyn päälle noin puolet margariinista ja sirottele sen päälle puolet kanelisokeri seoksesta
  • Rullaa levustä pötkylä ja leikkaa ylhäältäpäin katsottuja kolmioita
  • Nosta pullakolmiot pystyyn ja paina keskustaa alas, jotta saat sivujen kierroksen kunnolla näkyviin
  • Nosta pullat pellille ja anna niiden kohota 30 min
  • Valmista toinenkin puolikas taikinasta
  • Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle sokeria
  • Paista pullia noin 8-10 min uunin keskiosassa 225-asteessa

Koti Ruoka ja juoma