Mangojuustokakku
Mangojuustokakku on raikas kesäinen herkku ja muutamalla ”mausteella” kakusta saa maut korostumaan!
Pohja:
200g digestive keksejä
75g margariinia/voita
20g raastettua inkivääriä (noin 2x3cm palanen)
Täyte:
150g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa (250g)
1dl sokeria
2dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3rkl vettä
1 lime
2 prk mangopilttiä
1/2 mango
Päällinen:
3dl mangososetta
2 liivatelehteä
2rkl vettä
(1/2 mango)
- Murenna digestivekeksi ja sekoita joukkoon ensi inkivääri, sitten margariini/voi
- Voitele irtopohjavuoan reunat ja lisää murutaikina pohjalle tasaisesti painellen
- Vatkaa kerma ja sokeri keskenään
- Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja rahka
- Pese lime hyvin ja raasta sen kuori
- Purista limen mehut juustokakkutaikinan ja lisää kuori raaste
- Sekoita joukkoon mangopiltit ja pieneksi pilkotun puolikkaan mangon palaset (muista kuoria mango)
- Liota liivatelehtiä 10-minuuttia kylmässä vedessä ja purista sitten vesi pois
- Kaada liivatelehtien päälle kuuma vesi ja sekoita liuos juustokakkutaikinaan
- Kaada taikina murupohjan päälle ja anna hyytyä hetki jääkapissa
- Valmista päällinen
- Liota liivateledet kylmässä vedessä 10-minuuttua ja purista sitten vesi pois
- Kaada liivatelehden mangososeeseen sekoittaen ja kaada seos varovasti kakun päälle
- Lopuksi ennen tarjoilua voit halutessasi tehdä mangosta ruusun päälle