Mangojuustokakku

                                 Mangojuustokakku on raikas kesäinen herkku ja muutamalla ”mausteella”                            kakusta saa maut korostumaan!

Pohja:

200g digestive keksejä

75g margariinia/voita

20g raastettua inkivääriä (noin 2x3cm palanen)

 

Täyte:

150g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk rahkaa (250g)

1dl sokeria

2dl kuohukermaa

5 liivatelehteä

3rkl vettä

1 lime

2 prk mangopilttiä

1/2 mango

 

Päällinen:

3dl mangososetta

2 liivatelehteä

2rkl vettä

(1/2 mango)

 

  • Murenna digestivekeksi ja sekoita joukkoon ensi inkivääri, sitten margariini/voi
  • Voitele irtopohjavuoan reunat ja lisää murutaikina pohjalle tasaisesti painellen
  • Vatkaa kerma ja sokeri keskenään
  • Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja rahka
  • Pese lime hyvin ja raasta sen kuori
  • Purista limen mehut juustokakkutaikinan ja lisää kuori raaste
  • Sekoita joukkoon mangopiltit ja pieneksi pilkotun puolikkaan mangon palaset                             (muista kuoria mango)
  • Liota liivatelehtiä 10-minuuttia kylmässä vedessä ja purista sitten vesi pois
  • Kaada liivatelehtien päälle kuuma vesi ja sekoita liuos juustokakkutaikinaan
  • Kaada taikina murupohjan päälle ja anna hyytyä hetki jääkapissa
  • Valmista päällinen
  • Liota liivateledet kylmässä vedessä 10-minuuttua ja purista sitten vesi pois
  • Kaada liivatelehden mangososeeseen  sekoittaen ja kaada seos varovasti kakun päälle
  • Lopuksi ennen tarjoilua voit halutessasi tehdä mangosta ruusun päälle

 

 

Koti Ruoka ja juoma