Raparperipiirakka
Tämä raparperipiirakka on täydellinen yhdistelmä happaman ja
makean välillä ja se on todella helppo leipoa <3
Murutaikina:
4dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
125g voita/margariinia
Pohja:
1 kananmuna
3/4 dl maitoa
2-3rkl maitorahkaa (50g)
Täyte:
200g maitorahkaa (loput)
1 kananmuna
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3-4 tankoa raparperia
- Sekoita murutaikinan kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niihin sula voi/margariini
- Ota sivuun valmiista murutaikinasta 1/4 myöhempään käyttöön
- Lisää murutaikina kulhoon muna, rahka ja maito ja sekoita esim:haarukalla
- Levitä taikina seos voideltuun vuokaan (24cm leveä)
- Kuori ja pilko raparperit pieniksi palasiksi ja levitä ne pohjan päälle
- Sekoita astiassa kananmuna rahka ja sokerit keskenään ja kaada ne piirakan päälle
- Lopuksi lisää sivuunjätetty murutaikina piirakan päälle ja paista se 175-asteessa 30-40min