Ihana lohikeitto
Lohikeitto on parasta, kun sen valmistaa uusista perunoista.
Kuitenkin sitä voi herkutella läpi vuoden keittoperunoilla.
Tarvitset: (4 annosta)
300-400g kirjolohta
600g uusia perunoita (tai keittoperunoita)
3 isoa porkkanaa
vettä
1/2 keltasipuli (ei pakollinen)
2/3 kasvisliemikuutio
1rkl voita
1dl maitojauhetta
1/2 prk ruokakermaa
tilliä (kuiva tai tuore)
- Pese ja pilko uudet perunat pieniksi palasiksi
- Kuori ja pilko myös porkkanat ja lisää ne perunoiden kanssa isoon kattilaan
- Peitä porkkanat ja perunat reilusti vedellä
- Lisää joukkoon liemikutio, voi ja sipulit pilkottuna
- Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä
- Sillävälin paista kirjolohi pannulla ja ”revi” liha pieneksi silpuksi
- Paista ensin lohi kuori pannuun päin täysillä lämmöllä noin minuutti
- Käännä lohipala ympäri ja irrota kuori (pitäisi lähteä helposti)
- Lisää kattilaan maitojauhe kokoajan sekoittaen
- Sekoita lohisilppu kattilaan
- Kaada kerma joukkoon ja lisää tilli
- Anna hautua miedolla lämmöllä vielä hetki