Mustikka-vaniljaviinerit

                               Nämä mustikka-vaniljaviinerit ovat niin herkullisia, että seuraavana päivänä                                niitä ei välttämättä olekaan enää jäljellä!

Taikina: (18kpl)

25g hiivaa  (1ps kuivahiivaa)

4dl vettä

3rkl sokeria

ripaus suolaa

1tl kaardemummaa

6-8dl vehnäjauhoja

50g voita

 

Päälle:

Vaniljakreemiä (Dr.Oetker paistonkestävä vaniljakreemi)

Mustikkahilloa (tai jotain muuta hilloa)

Kananmuna

Raesokeria

 

 

  • Laita vaniljakreemi valmistumaan pakkauksen ohjeen mukaan
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
  • Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma
  • Lisää jauhoja pikkuhiljaa, vaivaamalla taikinaa
  • Anna taikinan nousta noin 30min
  • Kaulitse taikinasta ohut levy ja levitä pehmeä voi ympäriinsä
  • Taita taikina reunoilta keskelle kolmeksi kerrokseksi ja kaulitse uudestaan isoksi levyski
  • Toista tätä ainakin 5 kertaa
  • Laita taikina jääkaappiin 15-20-minuutiksi
  • Kaulitse taikina noin 1cm paksuiseksi levyksi
  • Leikkaa levystä noin 8x8cm  neliöitä
  • Laita levyt uunin pellille ja anna nousta 20min
  • Painele neliöiden keskelle kolo ja voitele kananmunalla
  • Lisää vaniljakreemiä ja mustikka hilloa päälle
  • Viimeistele raesokerilla ja paista uunin keskitasolla noin 10-12minuuttia                                                (tai kunnes kullanruskeita)

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma