Mustikka-vaniljaviinerit
Nämä mustikka-vaniljaviinerit ovat niin herkullisia, että seuraavana päivänä niitä ei välttämättä olekaan enää jäljellä!
Taikina: (18kpl)
25g hiivaa (1ps kuivahiivaa)
4dl vettä
3rkl sokeria
ripaus suolaa
1tl kaardemummaa
6-8dl vehnäjauhoja
50g voita
Päälle:
Vaniljakreemiä (Dr.Oetker paistonkestävä vaniljakreemi)
Mustikkahilloa (tai jotain muuta hilloa)
Kananmuna
Raesokeria
- Laita vaniljakreemi valmistumaan pakkauksen ohjeen mukaan
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
- Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma
- Lisää jauhoja pikkuhiljaa, vaivaamalla taikinaa
- Anna taikinan nousta noin 30min
- Kaulitse taikinasta ohut levy ja levitä pehmeä voi ympäriinsä
- Taita taikina reunoilta keskelle kolmeksi kerrokseksi ja kaulitse uudestaan isoksi levyski
- Toista tätä ainakin 5 kertaa
- Laita taikina jääkaappiin 15-20-minuutiksi
- Kaulitse taikina noin 1cm paksuiseksi levyksi
- Leikkaa levystä noin 8x8cm neliöitä
- Laita levyt uunin pellille ja anna nousta 20min
- Painele neliöiden keskelle kolo ja voitele kananmunalla
- Lisää vaniljakreemiä ja mustikka hilloa päälle
- Viimeistele raesokerilla ja paista uunin keskitasolla noin 10-12minuuttia (tai kunnes kullanruskeita)